the all new bmw 1 se

best ride

BMW 1 SERIE The future of driving pleasure

Sinds de komst van de BMW 1 Serie ruim vijftien jaar geleden wordt het model geliefd door menig autoliefhebber. Inmiddels zijn al meer dan 1,3 miljoen exemplaren geproduceerd. Logisch ook: niets is te vergelijken met het eenvoudige plezier van fijn autorijden. Nu is er een nieuw tijdperk aangebroken in de BMW 1 Serie-familie. De derde generatie beleeft zijn wereldpremière op de allereerste editie van #NEXTGen – het nieuwe infotainmentplatform van BMW Group en een verzamelnaam voor nieuwe – zij het elektrische en duurzame – BMW -modellen waarin alles draait om ’the future of driving pleasure’. Verwacht het kenmerkende rijplezier van BMW, met een aanmerkelijk ruimer interieur, innovatieve technologie en een intelligente rijdynamiek. Dát is nog eens een lekkere start van 2020.

Een van de meest baanbrekende veranderingen is dat na twee generaties met achterwielaandrijving, de 1 Serie overstapt naar BMW’s nieuwe UKL-platform en dat betekent dat dit succesvolle premium compacte model is gebaseerd op het moderne BMW-voorwielaandrijvingsplatform. Tijdens de vijfjarige ontwikkeling van het nieuwe BMW 1 Serie-model, is alle kennis benut die binnen BMW Group is vergaard met voorwielaandrijving in andere modellen. Daarmee combineert de nieuwe BMW 1 Serie het kenmerkende rijplezier van BMW, met een aanmerkelijk ruimer interieur.

Dat laatste zul je ongetwijfeld direct opmerken wanneer je plaatsneemt achter het stuur of de bagageruimte opent, die tevens voor het eerst in de BMW 1 Serie ook te bestellen is met elektrische bediening van de bagageklep. De breedte is met 34 mm toegenomen tot 1.799 mm en de hoogte met 13 mm tot 1.434 mm – en dat zijn aanzienlijke verbeteringen. Zo wordt ook de instap een stuk gemakkelijker en de knieruimte achterin is met 33 mm gegroeid. Wil je een extra ruimtelijk gevoel ervaren? Ga dan voor de optie voor het elektrisch te bedienen panoramadak. Dit is voor het eerst een optie voor de BMW 1 Serie en laat meer licht toe in het interieur.

Met het sportieve, veilige en hoogwaardig afgewerkt design rij je met trots over de weg. De nieuwe BMW 1 Serie heeft letterlijk een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW-nierengrille is groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model beide helften ervan in het midden met elkaar verbonden. Nog een mooi detail: de koplampen zijn schuin geplaatst en geven de 1 Serie een frisse, jeugdige uitstraling. Van opzij gezien heeft-ie de kenmerkende BMW sharknose, geprononceerde grille, een duidelijke wigvorm, lage zijruiten en een C-stijl met de voor BMW typerende Hofmeister-knik. Spaarzame, heldere lijnen en verfijnde oppervlakken geven de nieuwe BMW 1 Serie een atletische uitstraling. De achterzijde oogt solide dankzij de brede taille en de schuine plaatsing van de achterste dakstijlen.

Dan nog even over het knappe interieur, dat uiteraard is afgewerkt met hoogwaardige materialen en innovatieve details. In het interieur zien we BMW’s bekende huisstijl, dat onder meer te zien is aan de bekende draaiknop van het iDrive-systeem. Daarnaast zorgen slim gegroepeerde bedieningselementen van bijvoorbeeld de verwarming en de klimaatregeling of voor de diverse rijfuncties verhogen het bedieningsgemak, terwijl de functionele opbergmogelijkheden – zoals het vak vóór de versnellingshendel, dat optioneel is in combinatie met Wireless Charging voor smartphones – voor extra comfort.

Tot slot: de 1 Serie is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, Luxury Line, Sport Line en M Sport. In het Model Luxury Line ligt de nadruk vooral op verfijning en comfort, terwijl Sport Line (zoals je al verwacht) nog sportiever is in karakter door accenten in Schwarz, raamlijsten in BMW Individual Hochglanz Shadowline en sportstoelen. Het Model M Sport is voorzien van accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtinlaten en een BMW M achterbumperinzet in hoogglanzend Schwarz. Welke uitvoering het ook wordt, wie eenmaal een BMW rijdt, wil nooit meer anders.