Fit & Fast

Geen tijd om uren te zweten in de sportschool voor resultaat, maar wel een slanker, strakker en gespierder lichaam? Fit & Fast biedt de oplossing: snel en op een verantwoorde manier fit worden dankzij Elektro Musculaire Stimulatie (EMS). Bij een EMS-training, ook wel Bodytec genoemd, wordt negentig procent van de spiervezels aangesproken en train je effectief onder begeleiding van professionele trainers en fysiotherapeuten. Eén EMS-training van twintig minuten staat zo gelijk aan drie uur reguliere krachttraining. Op 1 februari 2019 opende Fit & Fast officieel een derde locatie in Spa Sport Hotel Zuiver in Amsterdam Zuid. 

Bij Fit & Fast kun je terecht voor personal EMS-trainingen waarbij gebruik wordt gemaakt van apparatuur van de toonaangevende Duitse fabrikant Miha Bodytec. Tijdens de trainingen sport je actief in een bodysuit die is aangesloten op een machine en op een veilige wijze impulsen stuurt naar de spieren en zenuwen. Dit zorgt voor extra weerstand en maximale aanspanning van de spieren. Waar bij normale krachttraining 50% van de spiervezels wordt gestimuleerd, kan dit bij EMS oplopen tot 90%. Ook zet EMS de acht grootste en belangrijkste spiergroepen tegelijkertijd aan het werk. Hierdoor is een training van twintig minuten even effectief als een reguliere krachttraining van drie uur. Binnen een half uur sta je gedoucht én vijfhonderd calorieën lichter weer buiten. De werking van EMS wordt wetenschappelijk ondersteund: op korte termijn kan deze trainingsvorm zorgen voor een fitter, sterker en slanker lichaam met minder vet rondom de buik, meer spierkracht en een hogere bewegingssnelheid. Doordat er wordt getraind met het eigen lichaamsgewicht, is het minder belastend voor je gewrichten. Op maat gemaakte trainingsschema’s en oefeningen, maken EMS daarnaast geschikt voor iedereen. Ook als je aan het herstellen bent van een blessure, hoef je dankzij EMS niet stil te zitten.

Gericht naar jouw doel

Iedere sporter is uniek en heeft persoonlijke doelen. In het allround fitheidsprogramma van Fit & Fast staan daarom persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal. Een nieuwe Fit & Fast’er start in Spa Sport Hotel Zuiver met een intakegesprek. In een half uur worden door middel van een vitaliteitscheck de lichaamswaarden gemeten en persoonlijke doelen gesteld. Wil je slanker of sterker worden, je spiermassa vergroten of prestaties bij andere sporten – zoals tennis en hardlopen – verbeteren? EMS biedt uitkomst. Op basis van het intakegesprek wordt in overleg met de klant een trainingsschema op maat gemaakt en advies gegeven over voeding en beweging. In één of twee trainingen per week sport je gericht en werk je effectief aan jouw persoonlijke doelen. Je traint bij Fit & Fast alleen of in duo onder persoonlijke begeleiding van gecertificeerde EMS-trainers en fysiotherapeuten. Zo garandeert Fit & Fast klanten veiligheid en de beste zorg.

Over Fit & Fast

Overtuigd van de effectiviteit van EMS, richtte sportdocent en fysiotherapeut Ariën Mak in 2013 Fit & Fast op in Amsterdam. Hiermee pionierde hij op het gebied van EMS in Nederland. Met Fit & Fast wil hij klanten helpen om op een snelle, maar veilige en verantwoorde manier fit te worden. Zo draagt hij actief en op een positieve manier bij aan hun gezondheid en onze samenleving. De focus ligt op kwaliteit, innovatie, verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Fit & Fast ambieert de beste aanbieder en expert op het gebied van EMS-trainingen in Amsterdam en omgeving te worden.