SPORT

MET DEZE TOP 6 FITNESSTRENDS BLIJF JE FIT

Afgelopen jaar zagen we een ongekende versnelling in het besef van het effect van lichaamsbeweging op ons welzijn en gezondheid. De resultaten van deze herbevestiging ziet men ook terug in het onderzoek van ACSM – American College of Sports Medicine. Hierin komen de belangrijkste trends naar voren in de fitness- en wellnesssector op mondiaal niveau voor het komende jaar. Dit zijn de top 6 fitnesstrends, een onderdeel van een top 10 die medisch onderbouwd is. Doe er je voordeel mee en blijf fit!

Sinds 2007 publiceert ACSM elk jaar de resultaten van de Worldwide Survey of Fitness Trend. Een uitgebreid overzicht waaraan duizenden fitness- en wellnessprofessionals wereldwijd aan deelnemen. Denk aan personal trainers, inspanningsfysiologen, medische professionals en sportschooleigenaren. Het eindrapport heeft als doel nieuwe fitnesstrends die een evolutionaire impact hebben op de branche, te volgen, beoordelen, voorspellen en introduceren.

1. ONLINE TRAINING

Dit stijgende trendsucces met online en virtuele training is zeker te danken aan de afwisselende lange lockdown-periodes en sluitingen van fitnesscentra. Maar het geeft ook nieuwe perspectieven voor de toekomst als de pandemische noodsituatie eindelijk voorbij is. Dus of het nu thuis of in de sportschool is, mensen willen hun passies volgen: hardlopen, fietsen, roeien, krachttraining of functionele training. Ze willen zich onderdeel voelen van een gemeenschap en trainen met hun favoriete trainer of in hun favoriete virtuele landschap, stad of natuur. Met het Technogym Live-platform, beschikbaar op alle Technogym-cardioapparatuur, kan men zijn trainingservaring kiezen uit een uitgebreide on-demand-bibliotheek ondersteund met video’s. Denk aan live lessen met een favoriete indoor cycling-trainer, een-op-een cardio- of krachttrainingen, atletische trainingsroutines, basistrainingen. Een goed voorbeeld is de Technogym Bike, de innovatieve fiets waarop je thuis indoor cycling-lessen volgt, live of on-demand, van topinstructeurs van verschillende fameuze fitnessstudio’s.

2. DRAAGBARE TECHNOLOGIEËN

Draagbare technologieën zijn ook de meest opvallende trends voor 2021. Fitnesstrackers, hartslagmeters en smartwatches zijn nuttig voor zowel consumenten als beoefenaars om biometrische gegevens te monitoren en op te slaan. Dit helpt enorm in het verbeteren van individuele prestaties Als men de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch Active2 synchroniseert met de cardio-apparatuur van Technogym en het Mywellness 5.0-platform (ook compatibel met Fitbit, Garmin en Polar) ontstaat een volledig verbonden trainingservaring. Gebruikers houden zo hun voortgang bij na elke training op Technogym-apparatuur, maar ook buitenshuis.

3. FUNCTIONELE TRAINING

De wereldwijde Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen heeft functionele training, virtuele training en vrije gewichten naar een hoger level gebracht omdat je die allemaal thuis kunt doen, met de juiste begeleiding. Bij functionele training wordt het gewicht van het lichaam als weerstand gebruikt en voer je eenvoudige tot complexe bewegingen uit. Het mywellness-platform van Technogym biedt gebruikers een compleet aanbod van on-demand functionele trainingen. Ook kunnen sportscholen via dit platform hun eigen trainingen aan hun leden aanbieden.

4. BUITENTRAINING

Een van de meest actuele, groeiende trends, buiten trainen, is te combineren met indoortrainingen. Ook te volgen via de apps zoals Technogym’s Mywellness 5.0.

5. HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

Dit zijn intervaltrainingen die bestaan uit oefeningen met hoge intensiteit gevolgd door pauzes van gemiddelde tot lage intensiteit. Het belangrijkste element ligt in de korte trainingstijd, die is vanwege het intensiteitsniveau zelfs bij korte perioden effectief. Deze training kan juist goed thuis of buitenshuis worden gedaan. En is daarom ook een van de trends voor 2021. Technogym’s biedt hierin verschillende opties als SkillRun Bootcamp en Skillathletic Training. Allemaal ontworpen rond de Skill Line. Speciaal voor sporters die hun atletische prestaties willen verbeteren.

6. VIRTUELE TRAINING

Technologie maakt ons steeds meer verbonden, en is in toenemende mate in staat ons gepersonaliseerde ervaringen te bieden op basis van smaak, passie en persoonlijke doelen. Precies wanneer en hoe we het willen ervaren: in de sportschool, thuis of buitenshuis via onze mobiel. Virtuele training is een belangrijk element in de meeste producten van Technogym. Technogym Live biedt de mogelijkheid te trainen in uitdagende natuurlijke of stedelijke omgevingen. En met je eigen fiets thuis in de MyCycling-trainer beklim je de Alpe d’Huez of fiets je de Stelviopas.