Sportify; wat hebben we geluisterd tijdens het sporten in 2018

Nu 2018 achter ons ligt, staat een nieuw fitness-regime waarschijnlijk bovenaan het lijstje met goede voornemens. Van opzwepende dance-knallers tijdens het crossfitten tot pompende hiphop-beats om die extra paar kilo te liften; muziek helpt om gemotiveerd te blijven.  

Drake vs. Eminem

In 2018 is “God’s Plan” van Drake de meest beluisterde work-out track ter wereld op Spotify, gevolgd door “I Like It” van Cardi B. en “Till I Collapse” van Eminem. Die laatste is nog altijd de meest gestreamde work-out track aller tijden. Het is het derde jaar op rij dat Till I Collapse het best beluisterde sportnummer is bij Spotify waarschijnlijk door de lekker motiverende tekst.

Bij vrouwen is het wat meer swingende “Uptown Funk” van Mark Ronson en Bruno Mars het populairste sportnummer.

Nederland

Ook in Nederland is “Till I Collapse” van Eminem de meest beluisterde workout-song. De top vijf wordt compleet gemaakt door “Lose Yourself” (Eminem); “POWER” (Kanye West); “Remember The Name” (Fort Minor) en “Stronger” (Kanye West). De eerste Nederlandse artiest staat op nummer 29: Yellow Claw met “DJ Turn It Up”. Andere Nederlanders op de Nederlandse lijst zijn: Hardwell met “Power” (39), Martin Garrix met “Scared to Be Lonely” (88) en Tiësto met “Jackie Chan” (96).

Leuk feitje: er zijn 43,5 miljoen workout-afspeellijsten op Spotify over de hele wereld!