Welke BN’er heeft het meest begeerlijke lijf?

Het is zover; het is 2019! En daar horen natuurlijk allerlei goede voornemens bij. We hebben het al gehad over hoe je 2019 met een kickstart begint maar mocht er nou meer sporten en een beter lichaam op jouw lijstje staan; hebben wij de tips hier voor je! 

Wat vinden wij als Nederlandsers nou een goed lichaam? Voor mannen is dit Epke Zonderland en voor vrouwen Chantal Janzen blijkt uit onderzoek van fitnessmerk Bowflex. Uit het onderzoek kwam dat mannen met 29% meer willen bewegen en vrouwen met 30% vooral minder en gezonder willen eten.

Het probleem

Uit cijfers blijkt dat we niet veel tijd besteden aan sporten, soms slechts minder dan een half uur per week. Maar ondanks dat we het erg druk hebben willen wel meer gaan bewegen, minstens een uur meer per week. De buik is de grootste probleemzone van het lichaam, 36% geeft aan hiermee het minst tevreden te zijn.

Chantal Janzen en Epke Zonderland

Als de vrouwen mochten kiezen zou 34% graag het lijf van Chantal Janzen hebben. Van de mannen kiest 37% voor de gespierde torso van Epke Zonderland. Bij de dames doet met 20% ook het figuur van Sylvie Meis het goed. Onze koningin, Maxima, eindigt met 16% op de derde plaats. Bij de heren eindigen de lichamen van Jan Kooijman en Humberto Tan met respectievelijk 14% en 10% op de tweede en derde plaats. Opvallend is dat de indrukwekkende spieren van Waldemar Torenstra bij slechts 3% van de heren als ideaal worden gezien.

Max Trainer M7

Bowflex deed dit onderzoek vanwege de lancering van de Max Trainer M7 in Nederland. Dit geavanceerde trainingsapparaat combineert de volledige lichaamstraining van een elliptische crosstrainer met de calorieënslopende effectiviteit van een stepper. De laagdrempelige en soepele beweging van de Max Trainer biedt alle voordelen van een High Intensity Interval Training (HIIT) door verschillende snelheden en inspanningsniveaus. Slechts 14 minuten is genoeg om maximaal resultaat te boeken, tot wel 40 kcal per minuut. De Max Trainer M7 kost €2499,-