sleep tight

Zo belangrijk is een goed hoofdkussen

Na een drukke dag op het werk of een pittige sessie in het krachthonk, is goed slapen heel belangrijk om goed uit te rusten en te herstellen. Zo kan je er de volgende dag namelijk weer fit en scherp tegenaan. Een goede nachtrust staat of valt deels met een goed hoofdkussen. Maar waarom is een goed hoofdkussen eigenlijk zo belangrijk voor een goede nachtrust en hoe kies je de juiste? Dat lees je in dit artikel.

De voordelen van een goed hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is niet alleen onmisbaar bij een goede nachtrust, maar levert ook veel andere voordelen op. Het bevordert namelijk je concentratievermogen, creativiteit en focus zodat je scherp bent tijdens een belangrijke vergadering en voorkomt hoofdpijn en nekklachten. Als je goed slaapt rust je goed uit en dat is belangrijk voor een goede gezondheid op lange termijn. Het zorgt er ook voor dat je fris en fruitig voor de dag komt.

Type kussens die bevorderlijk zijn voor je gezondheid

Een kussen dat bijdraagt aan een goede nachtrust wordt ook wel een gezondheidskussen genoemd. Er zijn verschillende soorten. Bijvoorbeeld een orthopedische versie. Deze variant is zo ontworpen dat hij ervoor zorgt dat je hoofd en nek in een natuurlijke positie liggen terwijl je slaapt. Hierdoor slaap je lekkerder en krijg je geen last van nek,- rug,- en schouderklachten. Een ander model dat goed helpt tegen nekklachten is de zogenoemde anti-nekklachten variant.

Transpireer je ‘s nachts veel? Dan kan je baat hebben bij een zogenoemd anti-transpiratie kussen. En misschien ben je wel allergisch en heb je een anti-allergie of anti-huisstofmijt exemplaar nodig. Met een variant die volledig is aangepast op jouw wensen en behoeften slaap je meestal een stuk beter.

Hoe kies je het juiste hoofdkussen

Er is niet één perfect hoofdkussen, dit is voor iedereen anders omdat we allemaal op een andere manier slapen. Welke voor jou de juiste is hangt van een aantal dingen af. Zoals of je een van de genoemde type kussens wilt gebruiken.

Bijvoorbeeld van je slaaphouding. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver naar voor, achter of opzij buigt. Je hoofd moet zoveel mogelijk in een rechte lijn liggen met je ruggengraat.

Voor een goede nachtrust is het handig om je kussen aan je matras aan te passen. Dit doe je door te testen of je alleen op je matras in je favoriete slaaphouding kan liggen. Als je hoofd heel ver naar achteren of opzij buigt heb je een dik kussen nodig. Heb je thuis een zacht matras? Kies dan juist voor een dun exemplaar voor de beste slaaphouding. Dunne kussens zijn moeilijk te vinden. Heb je er zo een nodig? Kies dan voor een exemplaar waar je de vulling uit kan halen.

Slaap lekker

Goed slapen is niet alleen heel belangrijk maar ook heel fijn. Je rust er lekker door uit en voelt je de volgende morgen weer fit om alles uit je dag te halen. Met het juiste hoofdkussen lig je comfortabel en is het fijn om na een lange en drukke dag op bed te ploffen. Slaap lekker!