LUXE

Rotterdam is twee hotels rijker

Comfort met een gouden randje, een service waar je u tegen zegt en een eigenzinnige no-nonsense attitude. Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin, openen beide dit voorjaar.

Beide hotels zijn gevestigd in Middelland; een van de weinige vooroorlogse wijken in Rotterdam die nog in stand is gebleven. De authentieke panden bieden onderdak aan een flinke portie luxe en hedendaagse elegantie, waar de hoofdrol is weggelegd voor een eclectische mix aan gasten. De (inter)nationale citytripper, de middelbare kunstliefhebber of die ene designliefhebber die niet kan wachten de Maasstad voor te stellen aan haar moeder; allen ploffen ’s avonds voldaan neer op een van de comfortabele bedden. Doordat Le Marin en Le Petit Marin beiden te vinden zijn in stadsdeel Delftshaven in Rotterdam-West, heb je éven het gevoel als echte 010’er door het leven te gaan. Beide hotels liggen op nog geen kwartier lopen van Rotterdam Centraal en je bent dus binnen no-time in de bruisende Witte de Withstraat.

Boutiquegevoel

Waar het ene hotel een complete gastervaring biedt van A tot Z, verloopt het bij het andere allemaal wat flexibeler en nonchalanter. Bij Le Marin Boutique Hotel begint een verblijf standaard met een glas bubbels in de elegante bar. Het stadshotel is ideaal voor een stedentrip, maar ook het perfecte onderkomen voor de creatieveling die graag nieuwe inspiratie op doet bij de Rotterdamse musea en voor dat hardwerkende stel dat geheel zonder plannen even lekker wil rechargen. Een high-end service staat hoog in het vaandel bij Le Marin. De dag begint met een uitgebreid ontbijt en in de namiddag, of misschien al eerder, is het genieten van een goed glas wijn en een plank vol charcuterie – met een beetje mazzel in het zonnetje op het terras.

Bij Le Petit Marin ervaar je hetzelfde boutiquegevoel en dezelfde service, maar in een andere vorm – net iets meer laidback. Het hotel is bij uitstek dé plek voor de explorer voor wie vrijheid een groot goed is en die dan ook graag zelf de touwtjes in handen heeft. Het ontbijt is van een iets kleiner formaat voor on-the-go of in bed en alle hapjes en drankjes die bij Le Marin op de kaart staan, staan binnen no-time voor de deur. Liever op pad met het hele gezin? De familiekamers van Le Petit Marin zijn van alle gemakken voorzien. Omdat alles dus iets meer petit is dan bij Le Marin Boutique Hotel, is ook de prijs wat kleiner. Voor beide hotels geldt wel het volgende: het is op-en-top luxe, maar in een eigentijds jasje.

Nautique c’est chic

Beide hotels zijn qua design gelijk aan elkaar en zijn ontworpen door interieurontwerpster Claire Ansems. Zij weet woest en elegant succesvol te combineren, wisselt zachte materialen feilloos af met de wat hardere en zo blijken ruw en tactiel prima samen te gaan. Claire Ansems raakte geïnspireerd door tatoeagelijnen – iets met stoere zeemannen en rauw Rotterdam – en ontwierp verschillende patronen en een lichtprogramma met dit gegeven in het achterhoofd. Ook is er hier en daar een subtiele verwijzing te vinden naar het maritieme karakter van de havenstad. Voor het design gebruikte ze voornamelijk donkere kleuren die de hotels een onderscheidend karakter geven en gasten het gevoel geven te baden in luxe en echt even weg van huis te zijn. In totaal heeft ze vijf verschillende type kamers ingericht; van junior suite tot family room.

Check de website voor meer info.