#THEGSTAADFILES

Ultima Gstaad, niet alleen een super luxe winterbestemming

Wie weleens over het schattige Zwitserse dorpje leest zou bijna denken dat Gstaad alleen een winterbestemming is met al zijn Glitter & Glamour gedurende het skiseizoen. Met zijn eigen vliegveld voor privéjets en piepkleine dorpscentrum gevuld met designerboetieks en zien-en gezien worden horeca correspondeert Gstaad geheel aan de verwachtingen van een jetset ski-plek. Ultima Gstaad werd als eerste hotel uit de Ultima Collection opgezet door twee Frans-Zwitserse eigenaren. Het design is opvallend, bling bling, ultra luxe en comfortabel. Ultima Gstaad trok voor de coronacrisis voornamelijk een clientèle uit het Midden-Oosten, India, Rusland en China aan. Sinds een groot deel van het toerisme beperkt is ziet Ultima Gstaad een verschuiving in de herkomst van zijn gasten: het gros is nu Zwitsers, en een deel van Europese afkomst. Qua locatie ligt het hotel op twee uur rijden van Genève vliegveld of op 2,5 uur rijden van Zurich.

General Manager Simon Le Cossec heeft graag dat zijn gasten het gevoel hebben dat ze thuis zijn of op bezoek zijn bij een goede vriend(in) in een comfortabel chalet. En die gedachten begrijpen we wel bij aankomst. De stoffen die gebruikt zijn in het interieur zijn zijdezacht, het personeel is meertalig en goed afgesteld op de wensen van de gast. Het hotel opereert vanuit drie chalets, en heeft maar 11 suites en 6 ‘residences’ die variëren van 160 tot 240 vierkante meter. De residences worden gedurende de winter graag gehuurd door grote gezinnen uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Rusland zodat hun kinderen kunnen (leren) skiën. In de residences is er plaats voor een meegebrachte chef-kok en/of nanny, maar de gasten kunnen ook gebruik maken van de hotelfaciliteiten. De elf suites, waarvan de kleinste zo’n 50 vierkante meter beslaat, hebben allen een balkon met mooi uitzicht, in welk seizoen dan ook. 

Een sterk punt van het hotel is de 800-vierkante meter tellende spa bedekt met Italiaans zwart Carrara-marmer. In de spa kun je gebruik maken van de sauna, hamam, binnenzwembad, fitnessruimte en jacuzzi. Buiten is er een grote jacuzzi waar kinderen óók van harte welkom zijn. Bijzonder aan de spa is dat het ook fungeert als kliniek: je vindt er botoxbehandelingen à la carte, maar zo ook stamceltherapie, een behandeling waarbij stamcellen 10 tot 30 jaar kunnen worden bevroren mochten ze in de toekomst nodig zijn bij bijvoorbeeld een ernstige ziekte als kanker.

Culinair gezien kunnen er 24 uur per dag gerechten worden besteld van de snackkaart zoals bijvoorbeeld een groentesoepje, charcuterie-en kaasplank, of Caesar salade, en voor het diner kun je in het restaurant plaatsnemen of ervoor kiezen om in je suite te eten. In de winter opent het Peruaanse Coya zijn deuren om hotelgasten, non-gasten en locals te verwennen met verse ceviche’s, sprankelende cocktails en Latin American party vibe.

Tip: ben je op pad met kinderen? Bezoek dan zeker Wispile, een berg op drie minuten lopen van het hotel vol activiteiten voor kinderen en met een prachtig uitzicht over Gstaad en omstreken. Je moet wel even met de skilift naar boven!