Audemars Piguet’s nieuwe [Re]master01

Zwitserse Haute Horlogerie fabrikant Audemars Piguet onthult een nieuw uurwerk: [Re]master01. Het uurwerk is geïnspireerd op het pre-model 1533 uit 1943 en blijft trouw aan het originele ontwerpdesign. De limited edition zelfopwindende chronograaf brengt de esthetiek van het verleden naar het heden.

Het design van de [Re]master01 is verbeterd en aangepast ten opzichte van het origineel. De [Re]master01 heeft een ronde kast en lugs in roestvrijstaal, lunette, olijfvormige drukknoppen en afgeschuinde kroon van 18 karaat roségoud. Het horloge heeft kast en lugs van roestvrijstaal, 18 karaat roségouden lunette, kroon en drukknoppen en is waterbestendig tot 20 meter. In tegenstelling tot het origineel, heeft de [Re]master01 een caseback van glinsterend saffierglas.

De tweekleurige kast van het uurwerk is zorgvuldig met de hand gepolijst en bevat een satin brushed geelgouden wijzerplaat met zwarte uurmarkeringen, roségouden uur-, minuten- en secondenwijzers, blauwe chronograafwijzers en een blauwe tachymetrische schaal. De lichtbruine, met de hand gestikte, kalfsleren armband geeft het uurwerk een elegante touch. Het uurwerk wordt ook geleverd met een extra donkerbruine alligatorleren armband.

“People are very cognisant of the design shake up that took place in the 1970s and in the early 2000s. However, creative expressions of case form and dial design have occurred during every decade of our history. For [Re]master01, we chose to explore the strength and elegance of one of our chronograph wristwatches from 1943 through the prism of 2020. This is not a historic reissue – it is a contemporary remastering of one of our past creations.”

Michael Friedman, Audemars Piguet’s Head of Complications

Bekijk hier het nieuwe uurwerk!