Blijvende herinnering

Bijzonder cadeau voor Formule 1-coureurs

Begin september vond het spektakel van de Grand Prix in Zandvoort plaats, waar Max Verstappen een prachtige race neerzette. Als blijvende herinnering aan de eerste Formule 1-race in Nederland van de afgeloepn 36 jaar, heeft de jonge en talentvolle kunstenaar Dave Lankau gepersonaliseerde klompen beschilderd voor de coureurs. Dave Lankau: ‘Ben zo dankbaar’.

De 25-jarige kunstenaar Dave Lankau, met als artiestenaam DAMAin, kent zijn bekendheid door gepersonaliseerde schoenen te maken voor profvoetballers als Tonny Vilhena en Hakim Ziyech. Toen de Dutch Grand Prix DAMAin benaderde, hebben ze gebrainstormd over eventuele ideeën. Het resultaat werd een typisch Nederlandse klomp beschilderd in een popart-jasje. Iets voor in de prijzenkamer of op het dressoir. Hij beschrijft zijn schilderstijl als ‘chaos die, als je goed kijkt, een eenheid vormt’. 

In totaal heeft DAMAin acht weken aan het beschilderen van de twintig klompen gewerkt. Omdat deze klompen zulke persoonlijke cadeaus waren, moest hij zich in de levens van de coureurs verdiepen en zorgen dat de klompen bij iedereen zou passen. 

‘Het voelt alsof ik in die twee maanden zo’n zes maanden werk heb gestopt. Ik leefde op koffie en RedBull.’

DAMain