Uit keramiek vervaardigd

De Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT neemt groene tinten aan

De Zwitserse Haute Horlogerie fabrikant Audemars Piguet presenteert een nieuwe versie van haar Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT in 44 mm. Voor het eerst is de titanium kast van het gecompliceerde uurwerk aangevuld met een groene keramische omlijsting voor een zeer eigentijdse look. Het zwarte architectonische uurwerk, zichtbaar via de wijzerplaat en de saffieren caseback, is voorzien van groene inserts die passen bij de kleur van de omlijsting – een krachtig contrast dat de hightech esthetiek van het horloge versterkt.

Stijlvolle groene accenten

Hoewel groen keramiek voor het eerst werd geïntroduceerd bij Audemars Piguet in de Royal Oak Offshore collectie in 2018, maakt het materiaal dit jaar voor het eerst zijn opwachting op de Royal Oak Concept. Zirconium Oxide poeder, gemodificeerd om na het bakken een groene pigmentatie te verkrijgen, wordt gemengd met specifieke bindmiddelen voordat het wordt omgezet in keramiek via een complexe industriële stroom die verschillende stadia van nauwkeurige bewerking vereist. Het recept – zogezegd – blijft het geheim van de fabrikanten.

Gecompliceerde kleurtechnieken

Volgens de Royal Oak Concept-ontwerpcodes staat het uurwerk centraal op zowel de wijzerplaat als de achterkant van de kast. Om de introductie van groen keramiek te versterken, is het handgewonden Calibre 2954 zo ontworpen dat de zwarte bruggen van het uurwerk contrasteren met groene CVD-kleurige inserts. Een zeer dun laagje groene kleurstof, speciaal ontwikkeld voor dit horloge, is aangebracht door middel van chemische dampdepositie (CVD). Een precursor gas – een verbinding die bijdraagt aan een chemische reactie die een nieuwe verbinding produceert – wordt geïnjecteerd in een kamer, die vervolgens wordt verhit totdat het gas afbreekt en zich aan het oppervlak van de verschillende elementen bindt. Deze techniek zorgt niet alleen voor een rijk lichtspel, maar ook voor het behouden van de homogene kleuren tussen de componenten.

De contrasterende tinten van het uurwerk worden verlicht door rosé gouden accenten.
Een groene rubberen band, voorzien van een titanium AP vouwsluiting, sluit perfect aan bij het ontwerp van dit horloge. Het horloge wordt ook geleverd met een extra zwarte rubberen band.

Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT

Bekijk de website van Audemars Piguet voor meer informatie over dit geweldige gecompliceerde horloge.