De stijlregels van David Laport

modeontwerper

De stijlregels van David Laport

Het doorzettingsvermogen van modeontwerper David Laport werd beloond toen Rihanna laatst zijn roze verenjurk droeg. De ontwerper uit Goes staat bekend om zijn plissédesigns voor vrouwen. Wat de designer zelf graag draagt? Lees hier zijn stijlregels.

Contemporary classics

Ik ben overtuigd van investeren in goede classics. Belangrijk om te kijken naar goede materialen.  

Filippa K, Acne Studios, A.P.C. en AMI zijn mijn favoriete brands, ze hebben mooie contemporary classics. Verder heeft UNIQLO vaak toffe samenwerkingen zoals bijvoorbeeld met Lemaire en heeft Arket echt heel mooie, kwalitatief mooie, spullen.

Fashion

Ik vind het ook tof om aan het begin van het seizoen een paar mooie stuks te kopen zoals een paar mooie overhemden bij Acne en A.P.C.. Soms ook bijzondere stukken van Saint Laurent of Lanvin, dit doe ik vaak via mijn favoriete site MR PORTER. Bij Arket loop ik regelmatig naar binnen, omdat ik vind dat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Grooming

Al sinds mijn achttiende gebruik ik Creed’s Irish tweed. Het geurtje is niet zo bekend en alleen te koop via Skins Cosmetics. Verder heb ik altijd een deo-stick en shampoo van Hermès d’Orange Verte. Ik probeer voor mijn haar en huid zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Er zijn veel goede vegan brands op de markt zoals Biolage en Authentic Beauty Concept.

https://www.instagram.com/p/BnlrHoGi8-F/

Uniform

Ik draag bijna altijd een donkerblauwe denim van Acne. Deze koop ik elk jaar opnieuw en is mijn meest gedragen kledingstuk. Meestal gecombineerd met witte sokken en sneakers van A.P.C. of Acne Studios. Vaak samen met een relaxed, plain T-shirt of sweater en wel altijd een goede jas.

Inspiratie & comfort

Ik heb het geluk dat ik voor mijn werk veel kan reizen, mijn inspiratie doe ik meestal op in het straatbeeld. In New York en Parijs loopt het straatbeeld altijd vooruit. Verder kijk ik voor mijn persoonlijke inspiratie vaak naar Franse merken zoals A.P.C. en AMI. Zij weten mode goed te combineren met een relaxte look, want uiteindelijk moet het toch echt comfortabel zijn.

Schoenen

Schoenen zijn belangrijk voor je look en – hoe cliché – maken de outfits af. Ik heb een flinke verzameling door de jaren heen opgebouwd. Dit varieert tussen Balenciaga, Saint Laurent en Tom Ford, maar het staat nergens aan de buitenkant zichtbaar. Ik koop de schoenen echt op ontwerp en kwaliteit en draag ook alles lang door. Een goed paar witte sneakers en nette leren schoenen zijn echt onmisbaar in je collectie! Maak alles net iets modischer.

Shoppen

Ik shop eigenlijk maar twee keer per jaar – meestal in het buitenland of online.

Accessoires

Even een throwback naar de jaren ’90, maar ik vind dat de fanny pack weer kan. Kan alleen echt niet met elke outfit. Verder heb ik toch vaak mijn zwarte rugzak van Carhartt bij me.