gebaseerd op de zeilwereld

Dít zijn de nieuwste watches van Tudor

Tudor lanceert twee nieuwe horlogemodellen: de Pelagos FXD en Pelagos FXD Chrono – Alinghi Red Bull Racing Edition -, geïnspireerd op de zeilwereld en hun partnerschap met Alinghi Red Bull Racing. Deze horloges staan voor een gewaagde geest wat nodig is om deel te nemen aan een van de meest uitdagende zeilwedstrijden. Lees en bekijk hier alle details van deze nieuwe watches!

In 2022 werd een langdurig partnerschap gelanceerd tussen TUDOR en Alinghi Red Bull Racing. Dit was het eerste moment dat TUDOR zich begaf in de wereld van het wedstrijdzeilen. In deze eeuwenoude sport komt overwinning voort uit een gewaagde geest en geavanceerde technologie. De nieuwe horloges zijn gebaseerd op deze filosofie, door een high-tech koolstofcomposiet, iets nieuws voor TUDOR, te combineren met titanium en roestvrij staal, net als bij een AC75 (America’s Cup 75) zeiljacht. Het is ook de eerste keer dat TUDOR een chronograaf Calibre heeft geïntegreerd in een kast met vaste bandbevestigingen. De horloges combineren de visie van TUDOR en Alinghi Red Bull Racing.

De modellen zijn gebaseerd op het Alinghi Red Bull Racing AC75 zeiljacht waarbij gebruik is gemaakt van een mix van koolstofvezel, titanium en roestvrij staal om vorm te geven aan een romp die met hoge snelheid over het water kan manoeuvreren. De nieuwe modellen bevatten zwarte matte koolstofcomposiet kasten van 42mm en 43 mm met vaste bandpinnen. De band is gemaakt van een eendelige stof in blauw met rode accenten. De kast van 43 mm is uitgerust met een manufactuur kaliber MT5813 met chronograaffunctie en de kast van 42 is uitgerust met een manufactuur kaliber MT5602. Beide modellen bevatten een bidirectionele bezel van titanium met 60-minutenschaal en zijn tot 200 meter diep waterbestendig. Het roestvrijstalen kastdeksel is gegraveerd met het Alinghi Red Bull Racing-logo.

tudor.nl