chic & sportief

Een duik in het diepe met Blancpain’s Fifty Fathoms

Al meer dan zeventig jaar is Blancpain’s Fifty Fathoms een icoon in de horlogewereld. Dit bijzondere horloge maakte zijn debuut in 1953 en staat bekend als een must-have voor duikers en horlogeverzamelaars van over de hele wereld. Het was het eerste echte duikhorloge dat voldeed aan alle eisen om letterlijk een duik in het diepe te nemen. De kenmerken bestonden destijds uit waterbestendigheid, een veilig draaiende lunette en een anti-magnetisme welke tot op de dag van vandaag de standaard zetten voor duikhorloges. Met de recente introductie van nieuwe modellen blijft ’s werelds oudste horlogemerk Blancpain trouw aan zijn reputatie van innovatie en kwaliteit dat verder gaat dan alleen een horloge; het is een symbool van avontuur en ontdekking op de oceaan.

De nieuwste aanwinsten in de Blancpain’s Fifty Fathoms-collectie zijn de 42 mm Automatique-modellen. Na het succes van de Fifty Fathoms 70th Anniversary Act 1 limited edition van vorig jaar, introduceert Blancpain nu deze modellen in roodgoud en titanium, naast de bestaande stalen variant. Een tijdloos chic en sportief ontwerp. Naast de keuze tussen roodgoud en titanium voor de horlogekast, zijn er verschillende wijzerplaatkleuren en bandopties om uit te kiezen, zodat je het horloge helemaal kunt aanpassen aan jouw stijl.

Manufacture Kaliber 1315

Een opvallend kenmerk van de nieuwe modellen is de Manufacture Kaliber 1315. Dit is een beweging die bekendstaat om zijn precisie en betrouwbaarheid. Het is het in-house ontwikkelde mechanisme van de Fifty Fathoms Automatique en laat het vakmanschap zien waar Blancpain al lange tijd om bekendstaat in de horlogewereld.

Blancpain Ocean Commitment

De Blancpain Ocean Commitment is een eerbetoon aan de belangrijke historische banden van het merk met de oceaan, na de lancering van ’s werelds eerste moderne duikhorloge, de Fifty Fathoms, in 1953. Blancpain zet zich vol overgave in voor de oceaan door belangrijke expedities te steunen. Van onderzoek naar de diepten van de zee tot het behoud van gezonde oceanen met projecten als de Pristine Seas-expedities van de National Geographic Society en het Scorpion Reef-project van Oceana. Blancpain staat aan de frontlinie van oceanografische ontdekkingen. Zo lanceerde zij in 2020 het project Alacranes Expedition om de golf van Mexio te verkennen. Tijdens deze 15-daagse expeditie doorkruiste het team het betoverende Arrecife Alacranes National Park, ook wel bekend als het Schorpioenrif. De missie? Het ontdekken van de diversiteit van het onderwaterleven in deze bijna ongerepte riffen, die grotendeels onaangetast zijn gebleven door de mens vanwege de afgelegen ligging.

PROJECT ALACRANES EXPEDITION