Tag Heuer special edition

Een eerbetoon aan de autosportlegende Ayrton Senna

30 jaar geleden werd Ayrton Senna de jongste Formule 1 coureur die drie wereldkampioenschappen won. Om de prestaties van Ayrton te vieren, heeft Tag Heuer in samenwerking met het merk Senna een nieuwe Special Editopn van de Tag Heuer Formule 1 collectie uitgebracht.

Op 3 november 1991 nam Ayrton Senna de geblokte vlag bij de Australische Grand Prix, claimde hij zijn zesde overwinning van het seizoen en won hij het Formule 1 wereldkampioenschap. Senna is sinds 1988 TAG Heuer-ambassadeur. De Braziliaanse coureur domineerde de superieure discipline van de autosport en werd wereldkampioen in 1988, 1989 en 1991. Met het nieuwe TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition-uurwerk roept TAG Heuer de herinnering aan een van de meest mythische racers in de geschiedenis van F1 en viert opnieuw het partnerschap met Senna.

TAG Heuer Formule 1 Senna Speciale Editie

De TAG Heuer Formule 1 chronograaf is een eerbetoon aan de legende Ayrton Senna. Een nieuwe toevoeging aan de TAG Heuer Formule 1-collectie, die de niet aflatende passie en toewijding van TAG Heuer voor de motorsportcompetitie viert.

Een van de kenmerken van het uurwerk is de zwarte lederen armband met reliëf, een verwijzing naar de S/EL die Senna altijd droeg op zijn TAG Heuer. De iconische armband was de eerste die door TAG Heuer werd gemaakt. Het kenmerkende unieke S-vormige ontwerp is zeer herkenbaar. Het leder van de armband is dynamisch gemaakt met gele stiksels en is ook voorzien van een zwarte stalen sluiting met dubbele veiligheidssysteem drukknoppen.

Het kleurenschema van de TAG Heuer Formule 1 Senna Special Edition is geel en zwart, wat een eerbetoon is aan Senna’s iconische kleuren. De gele tint is overal in deze 2021-editie aanwezig, te beginnen met de beroemde dubbele S (het iconische merk van de Braziliaanse coureur), die de lunette op 12 uur bekroont naast de naam Senna. De dubbele S-handtekening of logo is ook te vinden op de wijzerplaat, waar ze zijn verwerkt in de 6-uurs subdial. De antracietgrijze wijzerplaat bevat klassieke uur-, minuten- en seconde-indicatoren op 6, 9 en 3 uur, en is versierd met een discrete “TAG Heuer Formula 1”-herinnering.

De TAG Heuer Senna Special Edition 2021 heeft ook een ultra-resistente zwarte keramische bezel, opnieuw geaccentueerd door een delicate gele rand die de elegantie van het uurwerk benadrukt. Het getal 400 is gegraveerd op de bezel, in een subtiele verwijzing naar de 400 km/u snelheid die nog nooit is bereikt in de Formule 1. De uurwijzer en de indexen zijn behandeld met Super-LumiNova® om in alle situaties een optimale leesbaarheid te garanderen. Deze speciale editie heeft een quartz uurwerk en is waterbestendig tot 200 meter (20 bar). Tot slot is er een afbeelding van de iconische helm van de Braziliaanse coureur gegraveerd op de caseback en naast een speciale gravering van de woorden “SENNA SPECIAL EDITION”.

Met het nieuwe TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition-uurwerk vernieuwt TAG Heuer opnieuw zijn toewijding aan de autosport, en wel op de mooiste manier: door eer te bewijzen aan een eeuwige legende van deze competitie.