De stijlregels van

Erik Frenken

Hagenaar Erik Frenken was het grote talent van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij werkte voor Alberta Ferretti en Viktor&Rolf. Helaas heeft het merk Avelon, waar hij daarna aan het hoofd stond, het niet gered. Nu is hij terug: onder zijn eigen naam en in zijn eigen stad. Lees hier de stijlregels van Erik.

01

Conscious

Koop mooie stuks, iets wat bijzonder is, investeer in kwaliteit in de kwalitatief betere stuks en kijk ook even waar het geproduceerd wordt. Note: FRENKEN produceert bijna alles in Europa. 

02

Stijl

Ik hou ervan om verschillende stijlen te mixen: sophisticated met sports, een pantalon met een sweater. Stijl moet je ontwikkelen. Het gaat erom dat je je innerlijke gevoel moet ontwikkelen. Als je dit gevonden hebt, iets waar je je goed bij voelt, ga je dit uitbouwen en hier omheen bouwen en shoppen. Het gaat erom dat je hierop moet vertrouwen en dit kunt ontwikkelen.

03

Opvallend 

Shapes worden weer groter. Corduroy is terug van weggeweest. Neem een cropped broek en draag deze met een sneaker. Shape broek? Zoek deze in een relaxed fit, een chino model cropped fit, en draag deze met een sneaker.

04

Fashion

Het gaat allemaal om proporties en details.

05

Shoppen

Als ik shop doe ik dat snel en tussen alle bedrijven door, als ik op research trip ben bijvoorbeeld. Voor mezelf schiet het er vaak bij in. Wat ik wel merk is dat ik vaker online shop en daar al wat dingen op voorhand uitzoek.

06

Jeans

Jeans forever .. Geen skinny meer, maar een ‘Beverly Hills 91201’ shape.

07

Sneakers

Crazy sneakers zijn in, in multicolor en vooral lomp.

08

Look

Cropped broekje met sportsokken en een lompe gymp; daar kun je mij in uittekenen.

09

Inspiratie

Inspiratie doe ik op tijdens mijn research trips. Favoriete stad hiervoor is Londen. Hier heb ik gestudeerd ik ken deze stad op mijn duimpje. Hier vind je een goede combi tussen hippe mensen in de straat, de high-end department stores en de multibrand stores. Als je wil weten wat de trends worden, dan ga je naar Londen. Hier loopt de mode zeven jaar voor. Maar ook magazines en Instagram blijven een grote inspiratiebron.

10

Accessoire

De oorbel voor de man is weer terug, dat is mij opgevallen. Deze trend sla ik zelf even over. Toen ik vijftien was liep ik rond met roze haar en een rij oorbellen. De gaatjes zitten nog wel in mijn oren, maar goed, dat was toen.