Van koffie tot horloge

Zien: Hublot lanceert eerste horloge gemaakt van koffie

Twee Zwitserse iconen, Hublot en Nespresso hebben de handen ineengeslagen om een uniek horloge te creëren. Samen lanceerden zij het eerste horloge gemaakt van gerecyclede aluminum Nespresso cups en ‘coffee grounds’, genaamd de Big Bang Unico Nespresso Origin. That’s how we like to end up our coffee! Bekijk hier alle details over deze gloednieuwe duurzame watch!

De kast van de Big Bang Unico Nespresso Origin, met een diameter van 42 mm, is gemaakt van gerecycled aluminium, waarvan 28% afkomstig is van Nespresso koffiecapsules. Het aluminium is geanodiseerd in een levendig groene kleur en vervolgens satijn afgewerkt en gepolijst net zoals de kroon en drukknoppen. Voor de bodem van de kast en de container is gebruikgemaakt van Eco-Titanium, een gerecycled titanium. Zowel de vouwsluiting van de rubberen band, met een decoratieve dop van gerecycled aluminium, als de sportieve sluiting van de klittenbandband hebben dezelfde geanodiseerde groene kleur.

Hublot CEO Ricardo Guadalupe draagt de Big Bang Unico Nespresso Origin

Hublot Ceo Ricardo Guadalupe over de samenwerking met Nespresso; ‘De Big Bang Unico Nespresso Origin is een horloge dat is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de teams van Nespresso en Hublot, twee Zwitserse merken die beide zijn opgericht in de jaren 80. Dit horloge brengt drie wereldprimeurs met zich mee: het is een symbool van de oneindige mogelijkheden van upcycling. Het is de eerste Big Bang gemaakt van gerecycled aluminium van Nespresso koffiecapsules. Daarnaast is het het eerste horloge met een rubberen band die 4,1% gerecyclede koffiedik bevat van Nespresso capsules en 8,2% gerecycled rubber. Tot slot is het ook het eerste horloge met een klittenbandband gemaakt van SCafé, een stof die 5% gerecyclede koffiedik en 95% gerecycled polyester bevat. Het heeft het R&D-team een heel jaar gekost om de juiste kleur van de zeven verschillende materialen van het horloge te bereiken, de juiste balans van ingrediënten te vinden en kwaliteits- en duurzaamheidstests uit te voeren op alle onderdelen van het product.’

ZIE OOK: DE NIEUWSTE WATCHES VAN HUBLOT