MARTINI

Dé cocktail voor het perfecte aperitief moment

Vandaag onthult het Italiaanse dolce vita icoon MARTINI®, zijn nieuwste ready-to-serve cocktail; Martini Spritzante. Een bruisende cocktail geboren vanuit een unieke samenwerking met Sergio Herman, sterrenchef en liefhebber van de Italiaanse keuken. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten & drinken de boventoon voeren. Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille. Goed gebalanceerd met een subtiele bittere toets. Met Spritzante bieden MARTINI en Sergio Herman een heerlijke cocktail, ready-to-serve en perfect om te schenken tijdens de feestdagen voor een gezellig aperitief met familie en vrienden.

Voor deze bijzondere samenwerking heeft Sergio Herman een geheel nieuw smaakpallet ontwikkeld samen met MARTINI Master Blender, Beppe Musso. Tijdens een reis naar Pessione, Italië -het hart van MARTINI-, zijn de invloeden van het Italiaanse Aperitivo moment, Sergio Herman’s passie voor perfectie & topgastronomie samengevloeid met het 150-jarig vakmanschap van MARTINI. Het resultaat is een gebalanceerde, frisse cocktail met een subtiele bittere toets die perfect tot zijn recht komt in combinatie met heerlijke hapjes.

De gedroomde samenwerking

Sergio Herman: “Italië zit diep in mijn hart verankerd sinds ik drie jaar geleden aan de voorbereidingen van mijn nieuwste zaak Le Pristine begon. De combinatie van mijn Zeeuwse roots met de Italiaanse flair werd onmiddellijk door onze gasten omarmt. Toen de kans voorbijkwam om samen te werken met één van Italië’s meest iconische merken moest ik geen twee keer nadenken. Samen met de master blender van MARTINI heb ik mijn Spritzante ontwikkeld. Dat ik hiermee een bijdrage aan het rijke oeuvre van dit topmerk heb mogen leveren maakt me enorm trots.”Aperitivo is een goede start van een leuk moment samen. Genieten van de simpele dingen in het leven, tijd doorbrengen zonder beperkingen, herinneringen herbeleven en samen nieuwe herinneringen maken. Tijd spenderen met vrienden en familie onder het genot van een hapje en een drankje staat centraal in de Italiaanse dolce vita cultuur en dat is wat MARTINI ook wil uitdragen. Met Martini Spritzante tillen MARTINI & Sergio Herman deze momenten naar een nog kwalitatiever niveau.

Aperitivo met MARTINI Spritzante

Spritzante is dé cocktail om vrienden en familie mee te verrassen tijdens de feestdagen. Combineer deze frisse en licht bittere aperitivo op basis van grapefruit, basilicum en een hint van vanille met smakelijke hapjes voor de leukste en lekkerste momenten. Met een mooie gedekte tafel en aangepaste muziek is het moment helemaal compleet. Francis Debeuckelaere, Regional President voor Bacardi, eigenaar van MARTINI; “Het is de perfecte samenwerking. MARTINI creëert de ultieme aperitivo momenten en Sergio creëert ongelooflijke smaakcombinaties met de beste en fijnste ingredienten. We wisten dat het samenbrengen van MARTINI en Sergio iets bijzonders zou opleveren en Martini Spritzante is precies dat – een fantastisch aperitief voor het feestseizoen.”Martini Spritzante wordt bij voorkeur uitgeschonken in een wijnglas. Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde Spritzante in en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum. De cocktail wordt geschonken in Restaurant Le Pristine in Antwerpen. Vanaf eind oktober is Martini Spritzante exclusief en in een gelimiteerde oplage te koop bij Jumbo tegen de aanbevolen adviesprijs van 12,49 euro per fles.