Dit is de Game of Thrones 8 Whisky!

In de voetsporen van Johnnie Walker White Walker, een limited edition blend geïnspireerd op de meest mysterieuze en gevreesde personages uit Game of Thrones, de White Walkers, volgt Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky. Een collectie geïnspireerd op de iconische karakters en de creatieve wereld van Westeros en verder. En voor alle fans het is net op tijd! Nu kan je tijdens het wachten op het achtste en laatste seizoen lekker een drankje doen!

De Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection bestaat uit acht scotches, elk gecombineerd met een van de iconische huizen van Westeros, evenals de Night’s Watch, om jullie op een unieke manier de zeven koninkrijken en daarbuiten te laten ontdekken.

Game of Thrones House Tully – The Singleton Glendullan Select

House Tully, gevestigd in Riverrun, heerst als een meester over de River Lands. De kracht van water stroomt door zowel House Tully als door The Singleton Glendullan Select, aangezien deze whisky wordt geproduceerd op de banken van de Fiddich-rivier in de bosrijke heuvels van Dufftown. Hier wordt het water dat door het landschap stroomt met behulp van een waterrad benut om de hele destilleerderij van energie te voorzien.

Game of Thrones House Stark – Dalwhinnie Winter’s Frost

De weerbaarheid en kracht van House Stark en het vermogen van dit huis om zelfs in de moeilijkste situaties te floreren, zijn grotendeels te danken aan de lage temperaturen in Winterfell. De locatie van Dalwhinnie, een van de hoogst gelegen destilleerderijen van Schotland, is even koud en afgelegen als het noorden dat House Stark als thuis beschouwt, wat de twee tot een iconisch paar maakt. Extreme omstandigheden zorgen voor de kenmerkende, honingachtige zoetheid en kruidige warmte van Dalwhinnie Winter’s Frost. Uiteraard smaakt het gekoeld of over ijs het lekkerst.

Game of Thrones House Targaryen – Cardhu Gold Reserve

Deze single malt, gedreven door dezelfde vurige geest als het vrouwelijke leiderschap van Daenerys Targaryen, is een ode aan legendarische vrouwen en hun vastberadenheid. De Cardhu-distilleerderij werd in de 19e eeuw geleid door Helen Cumming en haar schoondochter Elizabeth. Het waren tijden waarin de whisky-industrie bijna volledig werd gedomineerd door mannen.

Game of Thrones House Lannister – Lagavulin 9 Year Old

Lagavulin is een van de meest legendarische single malt-merken en wordt al meer dan 200 jaar vervaardigd aan de kust van Islay; met dezelfde zorgvuldige berekeningen en volharding die de Lannisters toepassen in hun pogingen om de Iron Throne te veroveren. De single malt-whisky is een daverend exemplaar dat doet denken aan de rijkdommen van de Lannisters. Hij is het lekkerst als hij puur of met een druppel water wordt gedronken.

Game of Thrones House Greyjoy – Talisker Select Reserve

House Greyjoy heerst over de IJzereilanden en aanbidt de Drowned God. Talisker was een natuurlijke match voor House Greyjoy, want deze single malt wordt gedestilleerd aan de kust van de Isle of Skye, een van de meest afgelegen en ruige gebieden van Schotland. De gelaagde smaken en het kenmerkende maritieme karakter van Talisker Select Reserve vormen het resultaat van de door golven geteisterde kusten van dit eiland. Deze drank is een intens rokerige single malt Scotch met kruidige, krachtige en zoete elementen, gecombineerd met maritieme smaken.

Game of Thrones House Baratheon – Royal Lochnagar 12 Year Old

Een koninklijke traditie vormt de inspiratie voor de iconische match tussen House Baratheon en Royal Lochnagar. Net als Robert Baratheon, die vanaf de Iron Throne over zijn Zeven Koninkrijken heerste, werd Royal Lochnagar gezien als een whisky die een koninklijke familie waardig was; na het bezoek van koningin Victoria en prins Albert in 1848 kreeg de destilleerderij een koninklijke status. Deze evenwichtige koninklijke smaak met delicate vruchten en specerijen kan het best puur worden genoten.

Game of Thrones House Tyrell – Clynelish Reserve

House Tyrell of Highgarden heerst over de Reach, de weelderige en vruchtbare regio van Westeros. Net als de Reach is Clynelish gelegen tussen groene velden en glooiende heuvels, met prachtige uitzichten op de Noordzee. Deze levendige gouden Scotch is, net als House Tyrell, licht en bloemig, maar moet met zijn onderliggende complexe combinatie van hoogland- en maritieme kwaliteiten niet worden onderschat.

Game of Thrones The Night’s Watch – Oban Bay Reserve

De destilleerderij van Oban ligt onder een steile rotswand die over de baai uitkijkt, op de grens tussen de westelijke hooglanden en de eilanden van Schotland. Net als Castle Black, waar de Nightswatch zijn hoofdkwartier heeft, gelegen op de grens tussen Westeros en de landen achter The Wall, vormt deze rotswand de scheiding tussen land en zee. De rijkheid van de drank is evenwichtig, met een houtachtige, pittige droogheid waarvan de Nachtwacht zelfs tijdens de koudste nachten zou kunnen genieten.