#THEPARISFILES

La Réserve Paris: een chique wine&dine adresje vlak achter de Champs-Elyées voor als het strak weer mag!

La Réserve Paris is een Palace hotel apart. Toen de Franse overheid aankondigde dat de horeca met het in acht nemen van een aantal sanitaire maatregelen weer open mocht besloten bijna alle vijfsterren-en palacehotels hun deuren gesloten te houden tot 1 september. La Réserve Paris bleef als enige palacehotel in de Franse hoofstad geopend voor overnachtingen en restaurantbezoekers . Men kon er gedurende de zomer slapen, eten én cocktails drinken. Het boetiekachtige hotel is kleiner van formaat dan zijn concurrenten, maar daarom niet minder luxe. De gemiddelde bezoeker van La Réserve Paris houdt van weelde en comfort zonder blingbling en opzichtigheid. 

De bijzondere ervaring begint al bij het passeren van de imposante rode deuren aan de 42, Avenue Gabriel in het achtste arrondissement. In La Pagode de Cos kan men genieten van een lunch of diner te midden van een zeer klassiek decor dat kenmerkend is voor de stijl van de  Franse interieurarchitect Jacques Garcia. Op dagen met een aangename temperatuur kan er buiten in de binnenplaats worden gegeten. Het terras voelt dankzij de planten aan als een kleine oase van rust in de grote hectische stad. Op de kaart staan gerechten van de Bretonse sterrenchef Jérome Banctel. Hoewel Banctel graag trouw blijft aan Franse producten zien we een kleine uitstap naar Japan op het menu: ponzu, wasabi, miso en ‘Perles du Japon’, beter bekend als tapioca, worden op subtiele wijze in zijn verfijnde cuisine gebruikt.

Verfrissend is de jonge barman Tinihau Moilon uit Polynesië die een aantal gezellige en exotische cocktails samenstelt in Le Gaspard. Hij gebruikt graag kruiden en specerijen van over de hele wereld en heeft een speciale plek  voor de champagne en wijnen van het huismerk Reybier. Eén van Moilon’s signatuurcocktails is de Monoaïti met Bacardi Cuatro, limoen, ananas, rozemarijn, sinaasappel, Angostura en gember. Liever alcoholvrij? de uitgebreide thee- en infusiekaart met achtien soorten is een fijne optie voor de theefanaten. Of wat dacht je van een alcoholvrije cocktail met groene appel, genmaicha, verjus, basilicum, komkommer en gember?

Tip: Hoewel de desserts allen zeer verfijnd zijn bereid en opgemaakt raden we de ijsfreaks het Il Gelato del Marchese ijs aan. Nog nooit proefden we zulk romig ijs met een pure vanille, pistache en aardbeiensmaak. Het ijs is gemaakt naar receptuur van een prijswinnende Italiaanse ijsmaker die alleen maar  crème de la crème ingrediënten gebruikt. 

Credits
Tekst: Marina de Massiac
Beeld: La Réserve