In Nederland en België!

6 x hotelbars waar je geweest moet zijn

Niet naar een hotel gaan om te slapen maar om te een drankje te doen. Hotelbars worden steeds populairder. Schuif aan bij deze chique hotelbars en omring je met mensen en verhalen van over de hele wereld! Wij zetten zes bars op een rij.

Le Conteur in Hotel Craves, Brussel

Zodra je Hotel Craves in hartje Brussel betreedt, doe je een stapje terug in de tijd. Het interieur is volledig art deco stijl met veel fluweel, art deco-meubilair en een mooie uitstraling. De receptie trekt direct je aandacht door het gladde hout, marmeren blad en gouden details. In hotelbar Le Conteur schenken bartenders topcocktails en zetten ze zo nu en dan de muziek wat harder zodat de voetjes van de vloer kunnen.

Ultramarijn in voco The Hague

Ultramarijn is dé perfecte verborgen plek voor een vers Haags bakkie of een luxe borrel waar lokaal en duurzaamheid centraal staan. Het opvallende interieur en de bartenders maken deze bar dé hotspot van Den Haag. Hier kun je één van de originele cocktails van de uitgebreide menukaart bestellen en plaatsnemen in een unieke kluis. Ultramarijn is namelijk gevestigd in een oud bankgebouw en in de enorme kluis, compleet met massieve deur, staan een paar tafeltjes.

Speakeasy LeClef in Hotel FRANQ, Antwerpen

Deze geheime bar opent zo nu en dan haar verborgen deuren op een onbekende locatie binnen het hotel. Hotel FRANQ is gevestigd in een 18e-eeuws bankgebouw en tijdens de laatste speakeasy werden de gasten ontvangen door een mysterieuze bankdirecteur die hen de weg wees naar de ingang van de bar. Het is dus altijd de vraag waar je belandt! Houd de website en social media-kanalen van Hotel FRANQ in de gaten zodat je op tijd weet wanneer LeClef haar deuren weer opent. LeClef is erg populair, dus zorg dat je op tijd een plekje reserveert! Meer informatie vind je hier.

Pulitzer’s Bar in Pulitzer Amsterdam

Een awardwinnende hotelbar met awardwinnende bartenders achter de bar! Het Pulitzer zelf zit in 25 aaneengesloten 17e- en 18e-eeuwse, gerenoveerde grachtenpanden en is dus al een bezoek op zich waard. Deze tijdloze hotelbar vertelt een hedendaags verhaal over de cocktailgeschiedenis aan de hand van een klassiek menu. Hier ontsnap je aan de drukte van de stad met uitzicht over de grachten en plof je neer in een van de comfortabele stoelen rond de openhaard. 

Mister Blue in Le Louise Hotel Brussels

Op twintig minuten wandelen van de Grote Markt in Brussel vind je Le Louise Hotel Brussels. Dit vijfsterrenhotel is een plek waar alles wat Brussel Brussel maakt terugkomt. De mensen, de architectuur, de tuinen. Die bruisende sfeer vind je ook terug in hotelbar Mister Blue. Denk aan veel blauw, fluweel en heel veel cocktails; van klassiekers tot originele creaties waarin ze Belgische gin, whisky, wodka, calvados en mescal gebruiken. Die mixen ze met onder andere hun eigen huisgemaakte siropen. Mister Blue is ook nog eens genomineerd voor de categorie Best New Hotel Bar van de Belgische New Hotel Awards, die eind maart plaatsvindt. 

Fitz’s Bar in Pillows Maurits at the Park, Amsterdam

Aan de Mauritskade staat het gebouw van Pillows Maurits at the Park, de nieuwste aanwinst van de Pillows-familie. Dat garandeert een topservice en een hotelbar waar je u tegen zegt. In Pillows Maurits at the Park neem je plaats in Fitz’s Bar. Het interieur is geïnspireerd op de roaring twenties, met veel fluweel en donker hout. In deze classy hotelbar serveren ze bites en cocktails met een verhaal!

ZIE OOK: 10X SUSHI RESTAURANTS OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN