Met deze bieren proost je op de Week van het Nederlandse Bier

Hollands glorie reikt verder dan enkel bloemen en boerenkool. Ook bier behoort tegenwoordig met trots tot ons Nederlands erfgoed. Aanstaande donderdag start de Week van het Nederlandse Bier brengen en we van 16 tot 26 mei een ode aan deze brouwsels. Met meer dan 530 bierbrouwerijen – en duizenden biertjes – in Nederland helpen we je graag met kiezen. Dit zijn onze ultieme favorieten die je deze zomer niet mag missen:

Laag-alcoholisch bier van Lowlander

De low-ABV-trend stijgt nog harder dan een vers getapte schuimkraag. Denk je nu meteen aan zo’n mierzoete Radler? Niet doen. De bierpioniers van Lowlander maken hun laag-alcoholische biertjes allesbehalve saai door ze te brouwen met botanicals. Yuzu, gember, grapefruit en limoenblad worden natuurlijk gebrouwen met thee en bier. Het resultaat is een smaakvol 2,5% biertje met het karakter van een fancy frisdrank en de frisheid van een biertje. Met Lowlander’s Grow Your Own Garnish campagne groei je bovendien je eigen garnering van munt om dit zomerbier helemaal af te maken.

https://www.instagram.com/p/BwegDjlgA7o/
Waar te drinken: bij Café Vrijdag en De Ebeling in Amsterdam, Parqiet en Aloha in Rotterdam en Mr Mofongo in Groningen.

Lentebier van Jopen

Voorjaar in een flesje. Dit frisse blonde bier lijkt onschuldig door haar oogverblindende oranje tint. Maar na de eerste slok overdondert ze met stevige smaken. Aroma’s van hop, korianderzaad en grapefruit maken deze Belgian Ale zo fris als een lentebriesje. Deze is bij ons vooral favoriet in de zomer op het terras of tijdens een barbecue. In het laatste geval graag met een stuk vette vis of gekruid vlees – daar combineert dit lentebier bijzonder goed mee.

https://www.instagram.com/p/BwO8Ynhjm8T/
Waar te drinken: bij Foodhallen Amsterdam, Bierlokaal de Uiver in Haarlem en Koudijs Café in Den Bosch.


Noordt/Zuydt

De ‘Noordt/Zuydt’, een samenwerking tussen Brouwerij Noordt en Foodhallen Rotterdam, is een pale ale, fris en vol van citrusvruchten, een echte doordrinker om te delen met je vrienden. Niet gebrouwen voor mensen die wonen ‘in noord’ of ‘op zuid’, maar voor mensen die in een stad wonen met twéé oevers aan de maas. Voor mensen die bruggen slaan en gaten dichten. Want oost west Noordt Zuydt best.

Waar te drinken: bij de brouwer’s eigen Noordt op Tap en Foodhallen Rotterdam.

Lellebel & Gleuvenglijder van Brouwerij De Eeuwige Jeugd

Eigenwijs, onbezonnen en een tikje rebels. Lellebel is als een échte Mokumse meid die hoofden doet omdraaien en iedereen om haar vinger – met roodgelakte nagels – windt. Dit frisse en fruitige blondje laat haar wulpse karakter zien door volle smaken van citrus en tropisch fruit. Om het warm van te krijgen. Lellebel gaat daarom naadloos samen met je nachtelijke escapades op een hete, broeierige zomernacht. Naast deze rebel vind je een ander Mokums blondje: Gleuvenglijder. Trammelant verzekerd wanneer deze trambestuurder je meeneemt voor een ommetje in de oude tramremise in de Foodhallen. Gleuvenglijder (5,5%) is een fris en soepel Belgisch – maar eigenlijk Mokums – blond bier, met een klein zoetje en frisse tonen van sinaasappel en citra.

https://www.instagram.com/p/BSgyaYbgzXc/
Waar te drinken: Foodhallen Amsterdam, De Biertuin en binnenkort in de eigen gecrowdfunde bar in Amsterdam-Oost.

Club Tropicana van Brouwerij Troost

Hoor je ‘m al? Club Tropicana drinks are free. Fun and sunshine, there’s enough for everyone! All that’s missing is the sea, but don’t worry you can suntan… Waan je in tropische sferen met deze ‘Champagne van het Noorden’. Club Tropicana is een droge Berliner Weisse bomvol tropische smaken van lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn. Met een beetje zuur, een lichte bitterheid en een laag alcoholpercentage zal dit vrolijke biertje deze zomer rijkelijk vloeien als het aan ons ligt.

https://www.instagram.com/p/BwzgUxglHPT/
Te drinken bij: alle vestigingen van Brouwerij Troost in Amsterdam.