Cabaretier & barkeeper

Op quarantaine-kroegentocht

In quarantainetijden zien we veel creatieve ideeën voorbijkomen. Ook cabaretier & barkeeper Arjan Kleton wilde de horeca steunen, nu zij hun deuren hebben moeten sluiten. Ook de theaters hebben hun deuren moeten sluiten, waardoor zijn theatertour even is uitgesteld. Arjen’s cabaretvoorstelling ‘Met de fles grootgebracht’ is geïnspireerd op zijn horeca-achtergrond. In plaats van werkloos op de bank neer te ploffen, besloot hij zijn creativiteit erop los te laten. Zo ontstond zijn YouTube-serie: ‘Kletoni’s Kroegentocht’, waar hij als Nederlands grappigste barman verschillende steden bezoekt om te kijken hoe verschillende horecaondernemers omgaan met de quarantainesituatie.

Hoe redden horecaondernemers deze situatie financieel, welke alternatieven hebben ondernemers bedacht om toch wat omzet te genereren én hoe blijven ze in contact met de gasten? Het populaire programma geeft antwoord op al deze vragen en het heeft al vele horecaondernemers door het hele land geïnspireerd. Het laat compleet verschillende horecabedrijven zien, zoals een restaurant in Amersfoort en een feestcafé op de Arnhemse Korenmarkt.

Ook heeft de grappige barkeeper iedere aflevering een tip voor thuis, om het thuis nét iets leuker te maken. Hoe maak je zelf de perfecte Mojito, waarom zit er een limoentje in je Mexicaanse biertje en wat is cachaca? De afleveringen gaan gepaard met de nodige humor, iets wat je vast niet zal verbazen!

In de nieuwste aflevering bezoekt de cabaretier een nieuwe horecazaak in Amsterdam West: Rum Barrel West. Eigenaar Balthazar Breij vertelt hoe hij omgaat met de quarantaine en over de virtual tastings, die hij nu vanuit zijn pas geopende zaak verkoopt. Er is inmiddels zélfs een kroegentocht in Den Bosch opgenomen bij borrelcafé Jij & Ik. Ook gaat Arjan Kleton in Amsterdam nog langs bij Flying Dutchmen Cocktails, die in quarantainetijden cocktails thuisbezorgen. Een interessant programma dus mét fijne tips voor thuis!

Check Kletoni’s Kroegentocht op YouTube!