Eetsmakelijk!

Recept van Mounir Toub: Tabouleh

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen. Met Talkies deelt hij zijn favo recepten. Deze keer: de lekkerste recepten uit zijn splinternieuwe boek ‘Chef Toub: Lekker Arabisch’!

Tabouleh

VOORBEREIDING

30 minuten + 10 minuten wachten

BEREIDINGSTIJD

10 minuten

INGREDIËNTEN

200 g bulgur (medium)

½ granaatappel

1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden

3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes

1 rode ui, heel fijn gesnipperd

1 bosje lente-uien, in schuine ringen

1 komkommer, in kleine blokjes

geraspte schil en sap van 1 citroen zout en versgemalen

zwarte peper

8 el citroenolie (voor eigen gemaakte citroenolie zie volgende blz.)

EXTRA NODIG

Mengkom

VOORBEREIDING

Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).

BEREIDING

Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

TIP

Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie!