Gezellige binnenkomer

#THEPARISFILES Le Jardin de Coya

Wellicht ken je het concept uit Dubai, Londen, Mykonos of Monte Carlo. Coya serveert Peruaanse fusion gerechten met een Japanse-Chinese touch. Coya bevindt zich in het chique en soms stijve zevende arrondissement van Parijs. Je vindt er veel restaurants en kunstgaleries, maar weinig restaurants waar er een feestelijke en sexy sfeer in de lucht hangt. Het ontvangst begint met een schaarsgeklede en vriendelijke dame die ons naar onze tafel leidt op een zwoele zomeravond. Op de kaart staan exotische (non) alcoholische cocktails, pisco-infusies en champagne van Veuve Clicquot. Het terras van Coya opende op 23 juni en valt onder een partnerschap met het merk Veuve Clicquot. 

Gezellige binnenkomer is de guacemole die aan tafel wordt bereid in een grote zware vijzel. De bediening drukt de avocado plat met een vork en lepel, om die vervolgens op te dienen met garnalencrackers en tortillachips. Als voorgerecht wordt ons de Trio de Ceviche aangeraden: een mix van de klassieke Peruaanse ceviche met zeebaars, limoen en rode ui, de ceviche met truffel en ponzu, en tot slot de ceviche van tonijn, soja en sesam. Afgezien van de frisheid van de gerechtjes knallen de looks er ook vanaf: het trio wordt in een kleurige schaal opgediend met veel ijs om zo de rauwe vis op temperatuur te houden. 

Als hoofdgerecht wordt de Arroz Nikkei aangeraden: een romig rijstgerecht met zeebaars, limoen en peper. Als bijgerecht gaan we voor de zachtgegaarde aubergines met miso en sesam. Het signatuurdessert van Coya is Churros: gefrituurde deegsticks met wat dulce de leche en wat geraspte limoensinaasappelschil.

Tip: bezoek de sfeervolle piscobar op de eerste verdieping en houd de (aankomende) brunch van Coya goed in de gaten, want dat zou weleens een goed adresje voor op een brakke dag kunnen zijn!

Tekst Marina de Massiac
Beeld Coya