XI'AN Famous Foods
dompel je onder in de west-Chinese keuken
Foodies die in New York zijn geweest kennen de Chinese keten misschien wel. In 2005 opende de hardwerkende vader van Jason Wang als Chinese immigrant zijn eerste bubble tea-zaak. De concurrentie was groot en dus sloeg hij een andere richting in. Hij huurde een heel kleine ruimte waarin hij gerechten uit zijn geboorteplaats Xi’an verkocht. Al snel stonden mensen in de rij voor zijn verse noedels met pittige azijnsaus en gekaramelliseerd varkensvlees met platbrood. Tv-kok Anthony Bourdain kwam langs en vele journalisten volgden.
De authentieke Chinese zaak groeide uit tot een succes. Inmiddels staat zoon Jason aan het hoofd van de veertien New Yorkse vestigingen en onlangs gaf hij hun eerste kookboek uit: Xi’an Famous Foods, van het West-Chinese Xi’an naar de keukens van Chinatown, New York. Krokante pretzels, pittige lamskopsalade en Liang pi-noedels: het kookboek dat door Eater en The New York Times werd uitgeroepen als beste kookboek van het jaar dompelt je onder in de west-Chinese keuken en leert je gerechten maken die niet zo vanzelfsprekend zijn voor de westerse eter.
TalkiesMan
No. 17. spring/summer 2022
Bekijk de lekkerste recepten van XI’AN in de nieuwe TalkiesMAN!