10 dingen die je nog niet wist over Ana de Armas

De 31-jarige actrice is de nieuwe Bond girl in de 25e James Bond-film ‘No Time To Die’. Ze is één van Hollywood’s meest veelbelovende sterren, maar wat weten we eigenlijk van de Cubaans-Spaanse actrice?

01

Al op twaalfjarige leeftijd wilde Ana actrice worden, dus sloot ze zich aan bij de nationale theaterschool van Cuba. In 2006 brak ze door in Spanje met haar rol in ‘Una rosa de Francia’ – een ‘Gossip Girl’-achtige Spaanse dramaserie. Haar eerste, echt grote Hollywooddoorbraak was ‘Hands of Stone’, waar ze mocht spelen naast wereldsterren als Edgar Ramirez, Usher en Hollywoodlegende Robert de Niro.

02

Ze is een familiemens ten top en heeft een huis in Havana, dichtbij haar familie en vrienden. Hier brengt ze het liefst al haar vrije tijd door. Wanneer ze terugreist naar haar thuisland Cuba pakt ze geen kleding voor haarzelf, maar zitten haar koffers vol met kleding, medicijnen en andere items die de mensen daar nodig hebben. Een beauty met een goed hart!

03

Ze verhuisde naar Madrid toen ze achttien was waar ze een Spaanse nationaliteit kreeg, dankzij haar Spaanse grootouders. In Madrid kreeg Ana een agent en al na één week werd ze gebeld door een casting director. In 2014 verhuisde ze naar Los Angeles, waar haar Hollywoodcarrière officieel begon met rollen in ‘Knock Knock’, ‘War Dogs’ en ‘Blade Runner 2049’.

04

Toen Ana naar LA kwam voor haar hoofdrol in ‘Knock Knock’, kende ze daar niemand en sprak ze nog geen woord Engels. Ze leerde de Engelse taal in slechts vier maanden, door een paar jaar geleden maar liefst zeven uur per dag de Engelse taal te leren. Waarom? Omdat ze voelde dat het een must wat voor haar carrière én haar sociale leven in LA.

05

De actrice heeft eigenlijk niets met het typische, luxe Hollywoodleventje. Ze is enorm dankbaar voor haar geweldige vrienden in LA en de ongelofelijke dingen die ze meemaakt, maar Hollywood is ‘not her life, but her reality’. Ze praat liever over het leven, kunst, baby’s en huisdieren. Acteren doet Ana heel graag, maar ze kan er niet non stop over praten.

06

Als kind groeide ze op in een badplaats, een half uur vanaf Havana. Naar de stad gaan was geen optie, omdat ze simpelweg geen vervoer had. Ana en haar vrienden vermaakten zich door te acteren, dansen, zingen én ze was ‘Baby Spice’ in haar amateur Spice Girl-coverband. Vroeger al een ware entertainer! 

07

In de nieuwste 007-film wordt Ana herenigd met Knives Out co-ster Daniel Craig. Haar personage – CIA-agent Paloma – is niet de typische Bond girl die je gewend bent, maar is meer dan alleen eyecandy én krijgt meer schermtijd dan haar voorgangers.

08

De actrice reist de hele wereld over, mét haar favoriete reispartner: haar hond Elvis. De schattige, maltezerpuppy heeft zelfs een paar audities van zijn baasje bijgewoond. De perfecte mascotte!

09

Ana staat nog maar aan het begin van haar Hollywoodcarrière, maar er zijn een paar actrices die Ana erg bewondert. Ze ambieert namelijk hetzelfde carrièrepad als Cate Blanchett, Kate Winslet, Meryl Streep en mede-Latina Penelope Cruz. Een veelbelovende, ambitieuze actrice waar we nog veel van gaan horen!

10

Dat de actrice niet stil zit is wel duidelijk. In 2020 verschijnt ze in maar liefst vijf films. Natuurlijk in Bondfilm ‘No Time to Die’, maar ook speelt ze de sterren van het doek als Marilyn Monroe in ‘Blonde’, in het oorlogsdrama ‘Sergio’, in de misdaadfilm ‘The Night Clerk’ en in de seksuele thriller ‘Dark Water’.

Meer lezen? De TalkiesMAN met Philipp Plein op de cover ligt vanaf 8 mei in de winkels. Of bestel de editie online!

Foto Chopard/Greg Williams