Activiteiten rondom De Vrienden van Amstel LIVE

In de grootste Amstel-kroeg van Nederland is gisteravond de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Twintig avonden lang verzorgen 28 artiesten een bijna drieënhalf uur durende jubileumshow. Verdeeld over de twintig uitverkochte avonden bezoeken ruim 300.000 vrienden de concertreeks. Dat is een record dat voorheen in handen was van Frans Bauer en Doe Maar. Nooit eerder werd een concertzaal van deze omvang zo vaak achtereen gevuld voor een evenement. Vanwege het bijzondere jubileum zal De Vrienden van Amstel LIVE de komende maand diverse feestelijke activiteiten organiseren. Wij tippen je de leukste activiteiten!

Rotterdam kleurt rood

Al 25 jaar is De Vrienden Van Amstel LIVE een begrip in heel Nederland. Sinds 1999 wordt Rotterdam Ahoy in januari omgetoverd tot ‘de grootste kroeg van Nederland’. Om die langdurige vriendschap met de stad Rotterdam te vieren, zal De Vrienden van Amstel LIVE ook in de stad activiteiten organiseren. Kom jij met de trein naar De Vrienden van Amstel LIVE? Dan word je op Rotterdam Centraal Station al feestelijk verwelkomd door een gigantische jukebox, waarop Vrienden van Amstel- nummers worden afgespeeld. Nog geen kaartje? Dan maak je hier nog last minute kans om kaarten te winnen voor een van de twintig shows.

De Vrienden van Amstel LIVE Café tour

Er zijn genoeg redenen om met je vrienden de lokale Amstel-kroeg te bezoeken. Tijdens de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE, tourt VVAL negen keer het hele land door met een bus langs diverse Amstel-kroegen om jou en je vrienden op te pikken en naar Rotterdam te rijden. Benieuwd op welke plekken je kans maakt om opgepikt te worden? Hints over de tussenhaltes die de bus maakt, worden gedeeld via Radio 538, de socials van Amstel en op de socials van De Vrienden van Amstel LIVE. Als De Vrienden van Amstel LIVE Café tour bus rond borreltijd arriveert bij jouw kroeg krijg je een lot. Een van de artiesten of presentatoren van De Vrienden van Amstel LIVE reist met de bus mee en wijst door middel van een draai aan een rad de winnaars aan. Vervolgens wordt een groep van maximaal zes vrienden wordt vervolgens diezelfde avond nog naar Rotterdam Ahoy gebracht om De Vrienden van Amstel LIVE bij te wonen. Uiteraard brengt de bus jullie ook weer veilig terug. De data waarop jij kans maakt om door deze LIVE tour opgehaald te worden zijn 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21 en 22 januari. Trommel dus snel je vrienden bij elkaar als jullie nog geen kaarten hebben!

Livestreams in Amstel-kroegen

Geen kaarten kunnen scoren? Geen zorgen want vrienden zijn overal! Op vrijdag 13 januari zullen 250 Amstel-kroegen verspreid over het hele land worden omgetoverd tot ‘de grootste kroeg van Nederland’ en bekijk jij met vrienden een livestream de show. Op deze manier kun je in je eigen kroeg alsnog bij dit jubileumfeest zijn. Alle deelnemende kroegen zijn te vinden op: www.amstel.nl/stream

‘Kraan aan de bar’ weer open

Kraantje Pappie keert tijdens de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE terug met zijn populaire podcast ‘Kraan aan de bar’, waarin hij in de bar backstage gesprekken aan gaat met de optredende artiesten. Mis niks achter de schermen en luister ook weer naar openhartige gesprekken. Het nieuwe seizoen van ‘Kraan aan de bar’ bestaat uit 11 afleveringen. De eerste aflevering van dit seizoen is vanaf 16 januari te beluisteren via de diverse podcast-apps.

De Vrienden van Amstel LIVE bij Renze en Videoland

Uiteraard hoef je op TV ook niks te missen van het jubileum van De Vrienden van Amstel LIVE. Zo zal aanstaande zaterdag (7 januari) de RTL4-talkshow Renze live vanuit Rotterdam Ahoy worden uitgezonden. Renze spreekt optredende artiesten en natuurlijk is er ook veel ruimte voor muziek. Op Videoland bekijk je een documentaire waarin de ins en outs van De Vrienden van Amstel LIVE leert kennen. Van de eerste tv-uitzendingen vanuit de bruine kroeg De Heeren van Aemstel tot het audiovisuele spektakel waarvoor in Rotterdam Ahoy nu al 25 jaar alles uit de kast wordt getrokken. De documentaire gaat zaterdag 14 januari in première. Een volledige livestream van De Vrienden van Amstel LIVE 2023 is op 20 januari bij Videoland te zien.

Radio 538

Voor het zesde jaar op rij is Radio 538 officieel partner van De Vrienden van Amstel LIVE. Maar liefst drie weekenden lang luister je op de zender deze maand live radio vanuit Ahoy. Ook dit jaar zijn via Radio 538 kaarten te winnen voor de shows. In ‘De Coen en Sander Show’, kun je het gehele jaar kaarten winnen voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024.

Kaartverkoop De Vrienden van Amstel LIVE 2024

Natuurlijk keert De Vrienden van Amstel LIVE ook in 2024 terug. Dan zullen er vanaf 11 januari weer ruim 200.000 vrienden welkom zijn in Rotterdam Ahoy voor een reeks van 14 shows. De kaartverkoop voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024 start op zaterdag 7 januari 2023 om 10:00  www.vriendenvanamstel.nl.