The Rise & Fame

Coverstory Bas Smit

Met zijn aanstekelijke schaterlach en online aanwezigheid kan niemand meer om entrepreneur Bas Smit heen. Hij vermaakt ruim acht ton volgers op Instagram met de meest ludieke acties en ergert er waarschijnlijk net zoveel. In deze TalkiesMAN een openhartig en intiem gesprek met Smit, over populariteit en de keerzijde daarvan, zijn drive, onzekerheden, roem en wat dat met hem doet.

Bas Smit is naar eigen zeggen een entertainende zakenman. Een go-getter pur sang als je het ons vraagt: ‘Alles in mijn leven heeft zich zo ontwikkeld omdat ik erop af ben gestapt’, aldus Smit. Of het nu gaat om het vormgeven van zijn bedrijven, doelen behalen of het veroveren van de liefde van zijn leven, Nicolette van Dam, zestien jaar geleden waarbij hij eerst even bij haar oma en ouders meldde dat hij dat jaar nog bij hun aan de kerstdis zou zitten. Met dat onaantastbare zelfvertrouwen beloopt Smit zijn levenspad, weliswaar met hier en daar wat drempels én zo blijkt uit ons gesprek toch ook wat onzekerheden.

Als je jou googelt, is er een top drie vragen waar men een antwoord op zoekt. Zullen we die meteen maar beantwoorden? Welke bedrijven zijn van Bas Smit?
‘Staat dat er direct? Ik zie altijd staan: Bas Smit Vermogen haha.’

TalkiesMan

No. 19. spring/summer 2023

Lees het interview met Bas Smit nu in TalkiesMAN