the night rises

De nacht staat op voor Oekraïne

Op 19 maart organiseert ‘De Nacht staat op’ een fundraiser voor Oekraïne. Een deel van de opbrengsten van de georganiseerde avond zal worden gedoneerd ten behoeve van de slachtoffers van de oorlog. Al ruim 20 clubs hebben aangegeven mee te doen.

De Nacht staat op voor Oekraïne’ is een gezamenlijk initiatief van verschillende partijen uit het Nederlandse nachtleven. Kort na de invasie van het land drong het besef door dat er acuut iets gedaan moest worden om steun te bieden aan de getroffenen. In het het bijzonder bij het deelnemende boekingskantoor Meanwhile – dat o.a. vier Oekraïense dj’s vertegenwoordigt, waarvan twee moesten vluchten. Het initiatief roept iedereen op om hen en alle slachtoffers van deze humanitaire ramp te helpen en starten een inzamelingsactie.

De muziekindustrie is al een aantal jaar steeds meer verbonden met Oekraïne: Oekraïense artiesten spelen op onze events, Nederlandse artiesten treden er regelmatig op en er zijn daar steeds meer grote evenementen, organisaties en clubs. Zoals ICKPA Festival, Brave! Factory Festival, PORT, Closer, Kultura Zvuka, Ostrov Festival, Strichka Festival en ∄ (ook bekend als K41).

Alle donaties gaan naar het Ukraine Humantarian Fund. Dit fonds helpt humanitaire NGO’s en VN- agentschappen om de meest kwetsbare gemeenschappen en mensen te helpen, en hun dringend nodig voedsel, water, onderhoud en nadere basisondersteuning te bieden.

In de aanloop naar 19 maart staat er een inzameling online op GoFundMe en zullen betrokken partijen er alles aan doen om extra geld op te halen:

Bekijk hier welke clubs zijn aangesloten: www.denachtstaatop.com