BEFORE SUMMER ENDS

Deze festivals wil je dit seizoen nog bezoeken

Nu het einde van de zomer bijna in zicht is, is het tijd om de laatste festivals mee te pakken. Hoe weet je als fervent festivalganger nou precies waar je wanneer moet zijn deze laatste augustus- en septemberdagen? Bekijk hier waar je moet zijn voor de tofste feestjes en sluit de zomer goed af!

Georgie’s Wundergarten 25 – 26 augustus

De culturele vrijhaven Ruigoord ligt net een stukje buiten Amsterdam. De legendarische feestjes die hier gegeven worden mogen de pret van de reisafstand niet drukken. Georgie’s magische wereld ontpopt zich weer in Ruigoord en geeft de stad Amsterdam het broodnodige culturele en spirituele tegenwicht. 

Ruigoord, georgies.nl

Mysteryland 25 – 27 augustus 


Liefhebbers kunnen hier weer een heel weekend op avontuur in een wereld van elektronische muziek, kunst en cultuur. Meer dan driehonderd artiesten en tweeëntwintig stages toveren het Haarlemmermeer om in een waar festijn. Ga langs bij de truck van CHANDON Garden Spirtz waar je heerlijk een mousserende wijn drinkt met een speciale twist: een sinaasappellikeur gemaakt van lokale Argentijnse sinaasappels, kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

mysteryland.nl 

Ground Zero 26 augustus


Ook dit jaar kun je weer losgaan op de hardcoremuziek van het Ground Zero Festival. Dit festival is ook het enige nachtfestival in Nederland. 

Wilp, groundzerofestival.nl

Into The Great Wide Open 31 augustus – 3 september


Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die dit festival eigen maakt. Midden in de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland: Vlieland om precies te zijn. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten. Geschikt voor alle leeftijden dus! 

Vlieland, intothegreatwideopen.nl

Elrow 02 september 


Elrow Festival bestaat nog niet zo lang in Nederland, maar is een internationaal fenomeen. Het oorspronkelijk Spaanse feestje weet er altijd een knotsgekke boel van te maken. Op Elrow Town Festival is iedereen welkom. Niet voor niets is het motto ‘Celebrate weirdness in all its amazing forms’. Goed is hierbij niet goed genoeg; positief shockeren, verrassen en laten genieten is waar het om draait. Bezoekers worden getriggerd om uit hun comfortzone te komen en zich te verliezen in de Elrowdroomwereld.
Amsterdam, elrowtown.com

Zeezout 02 september

‘We are not back. We never left.’ Verwacht tijdens het Zeezout Festival een intieme setting, waarbij het aantal tickets en het aantal stages beperkt is en je dj’s in de ogen kunt kijken. Zeezout staat te popelen om iedereen op de dansvloer te verbinden.
Amsterdam, zeezoutfestival.nl

Lief 02 september

Lief festival is een festival dat eerlijke initiatieven, speelse verrassingen en bijzondere installaties belooft. Met ongerepte techno-, deep-, techhouse-, house-, disco- en funkklanken om de hele dag op te dansen. Elektronische muziek in een lieve setting. 

Utrecht, lieffestival.nl 

Appelpop 08 – 09 september

Elk tweede weekend van september is dit gratis festival een van de afsluiters van het festivalseizoen. Op het programma staan onder andere Nederlandse bands, internationale acts, kwaliteit uit het popzalencircuit en regionaal talent. Er zijn bij Appelpop tot wel 125.000 bezoekers per dag.
Tiel, appelpop.nl 

Parels van de Stad 09 – 10 september

Dit echt Amsterdamse festival vindt plaats in de Tuinen van West en bestaat sinds 2018. Verwacht lekkere beats uit de hiphopscene om los op te gaan. 

parelsvandestad.nl

Smeerboel 09  september


Het smerigste festival van het jaar en een speeltuin voor volwassenen, dát is Smeerboel. Hoewel Smeerboel in eerste instantie geen specifieke muziekstijl had, zijn er nu verschillende tenten waaruit technodeuntjes tot aan hiphop komen galmen. Sluit het outdoor festivalseizoen in stijl af en maak je vooral niet te druk om viezigheid.

ZIE OOK: VIJF TIPS OM JE KATER TE VERMINDEREN


Utrecht, smeerboel.com 

Into the Woods 15 – 16  september 


Into the Woods vindt plaats op een van de meest sprookjesachtige locaties die Nederland rijk is, namelijk in het Amersfoortse Bos. Met artiesten uit binnen- en buitenland, dansende boskabouters en geuren van verse blaadjes uit de bomen kunnen we niet wachten om hier weer te verdwalen. Als je goed kijkt, zie je in het bos misschien wat kleine kaboutertjes staan.

Openluchttheater Amersfoort, intothewoodsfestival.nl 

Breda Barst 16 – 18 september

Breda Barst is het laatste, grote popfestival in de openlucht van het zomerseizoen in Nederland. Breda Barst wordt gevierd met pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten. Echte zuidelijke gezelligheid! 

Breda, bredabarst.nl