DGTL BREIDT UIT NAAR AZIË MET EERSTE EDITIE IN INDIA

Na jarenlange voorbereidingen organiseert DGTL in januari 2020 haar eerste festival inAzië. Na succesvolle edities in Amsterdam, São Paulo (Brazilië), Santiago (Chili), Barcelona (Spanje), Madrid (Spanje) en Tel Aviv (Israël), strijkt DGTL op 11 en 12 januari 2020 met hun unieke concept neer in Lalit Ashok in Bengaluru India. 

“We wilden al heel lang naar Azië met het DGTL-concept”, aldus DGTL-oprichter Tom Veldhuis“Er lopen inmiddels al drie jaar gesprekken met India. De timing is perfect, zeker kijkende naar de groei en ontwikkeling van de markt. Het is nu het juiste moment om DGTL daadwerkelijk in India te lanceren.” 

Muzikaal presenteert DGTL steevast een combinatie van internationale en lokale headliners, met lokaal talent daar smaakvol doorheen geprogrammeerd. Ook op het festival in Bengaluru zal aan deze mix worden vastgehouden, met als primeur dat voor DGTL Bengaluru een internationale headliner zal worden aangetrokken waarmee DGTL nog niet eerder heeft samengewerkt.

DGTL festivals staan bekend om hun buitengewone locaties, zoals de NDSM-werf in Amsterdam of de vervallen fabriek in São Paulo. Tijdens de verschillende festivals zijn grote kunstinstallaties te zien die een onmiskenbare bijdrage leveren aan de sfeer en uitstraling van het festival. Ook op de locatie in Bengaluru zal een unieke ervaring worden gecreëerd voor de bezoekers, zoals je van DGTL mag verwachten. 

DGTL Bengaluru is de eerste editie van DGTL in 2020, het jaar waarin DGTL Amsterdam het eerste volledig circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld wil worden. Daartoe zijn de afgelopen jaren al meerdere duurzaamheidsprogramma’s uitgerold. Begin dit jaar won DGTL hiervoor de International Greener Festival Award, wat hen momenteel al het meest duurzame festival ter wereld maakt. Ook in India wil DGTL op dat gebied een baanbrekende en inspirerende rol innemen. 

Upcoming events
DGTL Barcelona – driedaags festival op 23/24/25 augustus met artiesten als Chris Liebing, Jeff Mills, Recondite en Tale Of Us. 

DGTL Bengaluru (India) 
Datum: 11 & 12 januari 2020
Locatie: Lalit Ashok, Bengaluru
Tijden: 12:00 tot 01:00 uur
Line-up: TBA
Website: blr.dgtl.nl