Geld sparen in 2019; zo doe je dat

Maakt geld wel of niet gelukkig? Wat het antwoord ook is, geld hebben is in ieder geval makkelijk en het zorgt voor een hoop minder stress. Maar hoe zorg je er nou voor dat je echt substantieel gaat sparen? Met deze tips krijg jij meer financiële vrijheid en ga je meer geld sparen.

Automatisch sparen

Het is super makkelijk, je hoeft er niet naar om te kijken maar je spaarrekening groeit wel. Zorg ervoor dat je een maandelijks bedrag laat overschrijven van je betaal- naar je spaarrekening. Stel het in vlak nadat je je salaris krijgt en the job is done!

Uitdaging

En denk niet aan korte termijn maar aan lange termijn. Die auto, die verhuizing of die grote vakantie die ja al jaren wil doen. Elke keer als je spaart of denkt geld van je rekening te halen denk aan de uitdaging die je jezelf hebt gegeven.

Drempels

Haal je spaarrekening uit je rekeningoverzicht in je bankieren app zodat je hem niet meer meteen ziet als je je app opent, zo ben je veel minder snel geneigd om je spaarrekening te openen en er geld af te halen. Ook kan je gaan beleggen op sparen op een rekening met een vaste looptijd.

Never FOMO

FOMO, Fear Of Missing Out, is een bekend gevoel bij veel. Vragen als; ga je mee naar dit feestje, dit festival of deze vakantie? En omdat we niks willen missen zeggen we altijd maar weer ‘ja’. Maar al deze uitstapjes kosten bij elkaar enorm veel geld. Probeer alleen tegen de écht leuke dingen ‘ja’ te zeggen en je bespaart zo heel veel geld!

Credit vs. Debit

We snappen het, met de creditcard betalen is erg fijn maar wat minder fijn is is die rekening die komt aan het einde van de maand… Ook heb je minder goed inzicht in hoeveel geld je nou echt heb uitgegeven en hoeveel je nog hebt. De laatste tip is dus betaal zo min mogelijk met je creditcard. Betaal bijvoorbeeld alleen alles met je creditcard wat je niet met je iDEAL kán betalen.