HEY REILLY REMIXT KLASSIEKE KUNST VOOR DE INSTA-GENERATIE

In samenwerking met Samsung remixt digital artist en fashiondesigner Hey Reilly klassieke kunst voor de Instagram-generatie. Traditionele meesterwerken van Van Gogh, Botticelli en Da Vinci krijgen een totaal nieuwe lading door de verbeelding van de kunstenaar. Reilly gebruikte de Samsung Galaxy Note10+ voor zijn Mobiele Meesterwerken.

Voor het eerst gebruikt Hey Reilly een smartphone om zijn kenmerkende cultbeelden te produceren en delen. Met social media als galerie wil Hey Reilly de meesterwerken laten zien aan een breder publiek en fans inspireren met nieuwe ogen te kijken naar kunst en de creatieve tools die zij binnen handbereik hebben.

Social media zorgen voor een nieuwe manier om kunst te creëren, delen en bekijken. Met meer dan 334 miljoen mentions van #art blijft Instagram het favoriete social mediakanaal van de kunstwereld. 80% van de wereldwijde kunstkopers ontdekt nieuwe artiesten via dit platform, terwijl 75% kunst vond die zij willen kopen.

Hey Reilly gebruikte de S Pen, multi-lens camera, AR Doodle, professionele videobewerkingssoftware, snel oplaadbare batterij en tot 1 TB opslag voor zijn project. Van het vinden van de juiste kunstwerken tot de allerlaatste share, in het gehele proces heeft hij de Galaxy Note10+ gebruikt.

Mobiele Meesterwerken zijn onder andere: ‘Selfie Portrait’, ‘Lady with a Pug Frog’, ‘Enigmatic Smile’, ‘Girl with a Red Rose’ en ‘Venus Di Smilo’. Alle meesterwerken zijn nu te downloaden van Samsungs online kunstplatform, Galaxy PENUP.