Sportieve expertise

IWC SCHAFFHAUSEN EN FACTION SKIS ONTWERPEN SAMEN FREESTYLE SKI’S MET LICHTGEVEND DESIGN

IWC Schaffhausen gaat een nieuwe samenwerking aan met The Faction Collective. In hun eerste gezamenlijke project lanceren de Zwitserse fabrikant van luxehorloges en het Zwitserse topmerk voor ski’s  ‘Faction Studio 1 IWC Collab Ltd’  De ski’s hebben een beperkte oplage van 55 paar en het is de eerste keer dat Faction ski’s maakt met een lichtgevend ontwerp. De opschriften LAKE TAHOE en IWC op de witte bovenzijde lichten groen op in het donker. Bovendien wordt elk paar aangeboden met de mogelijkheid om de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Editie ‘Lake Tahoe’ in wit keramiek aan te schaffen.

De samenwerking tussen IWC Schaffhausen en Faction verenigt twee Zwitserse bedrijven met een grote technische deskundigheid en bewezen reputatie. Beide bedrijven hebben ook een unieke expertise opgebouwd op het gebied van geavanceerde materialen, en ze streven ernaar de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en verantwoorde productie na te leven. Faction werd in 2006 opgericht door een groep gepassioneerde skiërs. Sindsdien hebben ze een ijzersterke reputatie opgebouwd voor het vervaardigen van hoogwaardige ski’s en skimateriaal voor freeride, freestyle en all-mountain skiën. Verschillende topatleten vertrouwen op de ski’s van Faction, waaronder Eileen Gu, merkambassadeur van IWC en tweevoudig Olympisch kampioen.

‘In onze samenwerkingen zoeken wij altijd naar partners die nieuwe en verrassende aspecten kunnen toevoegen en die een bron van inspiratie kunnen zijn voor ons werk. IWC Schaffhausen heeft niet alleen een unieke technische aanpak en expertise in geavanceerde materialen, maar hun ontwerp en de visuele uitstraling passen ook perfect bij wat wij bij Faction doen. Ik ben verheugd dat we ons eerste lichtgevende ski-ontwerp kunnen introduceren’, verklaart Olivier Gouby, Chief Brand Officer van Faction. De houten kern van de ski’s bestaat uit duurzaam geoogst populierenhout en essenhout. De ski’s zijn ontworpen volgens dezelfde specificaties die Faction gebruikt voor de ski’s van Eileen Gu, waardoor ze bestand zijn tegen de extreme krachten van de allerbeste free skiërs ter wereld. Een versteviging van koolstofrubber onder de binding zorgt voor extra stabiliteit bij een harde landing.

De ski’s hebben een witte toplaag en een zwarte basis, die perfect passen bij het ontwerp van de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Editie ‘Lake Tahoe’, met zijn frisse witte keramische kast en diepzwarte wijzerplaat. FACTION en hun logo zijn in het wit gedrukt op de zwarte onderkant. De witte toplaag is voorzien van het logo van IWC en “Lake Tahoe” in lichtgevende verf. Hoewel deze overdag nauwelijks zichtbaar zijn, zullen ze in het donker groen oplichten.

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Editie ‘Lake Tahoe’

Elk paar van de “Faction Studio 1 IWC Collab Ltd.” ski’s wordt geleverd met de mogelijkheid om de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Editie “Lake Tahoe” te kopen. De chronograaf werd in april gelanceerd op de tentoonstelling Watches and Wonders in Genève en is een topstuk uit de TOP GUN-collectie van IWC. Het horloge heeft een kast van helder wit keramiek, een diepzwarte wijzerplaat, zwarte wijzers met lichtgevende materialen en een titanium achterkant. Het contrasterende ontwerp is geïnspireerd op het winterlandschap rond Lake Tahoe, een bergachtig gebied waar piloten van de TOPGUN-school van de Amerikaanse marine vaak overheen vliegen. De ‘Faction Studio 1 IWC Collab Ltd.’ ski’s zijn hier verkrijgbaar in een beperkte oplage van 55 paar in twee verschillende maten (25 x 171 cm of 30 x 178 cm).

Nieuwe boetiek in Rotterdam

IWC Schaffhausen opende onlangs hun nieuwe hypermoderne boetiek in Rotterdam. Dit is de eerste boetiek in Europa waar het ‘vernieuwde’ architectonische concept van de Zwitserse fabrikant van luxe horloges wordt toegepast. Deze boetiek heeft een volledig immersieve inrichting waarin de meest iconische productlijnen centraal staan en belangrijke aspecten zoals de technische expertise en de materiaalkennis van het merk worden belicht.