Happy Kingsday!

Dít is de koninklijke route op Koningsdag in Rotterdam

Aanstaande donderdag is het zover! Tijdens Koningsdag maakt de koninklijke familie al wandelend en varend kennis met de verschillende kanten van Rotterdam. Het belooft een extra bijzondere editie te worden, zo zit koning Willem-Alexander dit jaar tien jaar op de troon! Je kunt het spektakel zelf aanschouwen, ontdek hieronder de route die de Oranjes afleggen tijdens Koningsdag in Rotterdam.

Wat is de koninklijke route in Rotterdam?

  • De route van de koninklijke familie zal ongeveer twee uur duren en om elf uur van start gaan in de Afrikaanderwijk waar kinderen van verschillende scholen uit de buurt de familie zullen toezingen. Daarnaast zullen er verschillende optredens en gesprekken met de familie plaatsvinden.
  • Via de Pretorialaan lopen de Oranjes richting de Maashaven. Per watertaxi maken zij de oversteek naar de Leuvehaven. De rit over het water voert de familie onder meer langs het ss Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerikalijn. Maak vooral een tussenstop bij het ss Rotterdam en nuttig hier een drankje op het achterdek met prachtig zicht op de skyline van Rotterdam!
  • De koninklijke vaarroute gaat verder langs Hotel New York, de Wilhelminapier en onder de Erasmusbrug door. Maak een tussenstop en strijk neer op het terras op de kop van de Wilhelminapier.
  • De vaarroute eindigt bij de trappen voor Plein 1940 bij het oorlogsmonument ‘De Verwoeste Stad’ van kunstenaar Ossip Zadkine.
  • De wandeling gaat verder richting Blaak, met de Kubuswoningen van Piet Blom in het zicht. Via de Dominee Jan Scharpstraat lopen zij richting de Laurenskerk om vervolgens dwars door de Markthal te eindigen op de Binnenrotte. Hier zullen onder andere Davina Michelle, Ronnie Flex en Lee Towers optreden.

Via: koningsdaginrotterdam.nl/route