moco museum onthult larger than life ticket office

talkies tipt

Moco Museum onthult ‘larger-than-life’ ticket office

Op 8 november onthulde Moco Museum een larger-than-life wagen, ook wel ‘ticket office’, wat een verwijzing is naar de kunstwereld, wat soms een ‘circus’ lijkt. Hiermee geeft kunstenaar Job Smeets een knipoog naar het reizende karakter van tentoonstellingen, die mensen over de hele wereld samenbrengen om te shockeren en te verwonderen, exact als het ‘circus’.

In het verlengde van eerdere sculpturale werken van Studio Job als: ‘The Love Boat’ voor warenhuis Barney’s en ‘Automobile’ voor Landrover, is B*LLSH*T CIRCUS bij Moco een icoon binnen het kunstlandschap.

Over het kunstwerk
De buitenkant van de wagen is een melange van materialen als gegoten brons, een herkenbaar Studio Job-element, in combinatie met kostbaar hout, plastic en neon, een opvallende mix tussen oud en nieuw.
Ondanks de klassieke vorm van de wagen, is het kunstwerk volledig uitgerust met moderne faciliteiten als: verwarming, koeling, en twee werkstations voor echte kaartverkoop. De binnenkant van de wagen is net een knus kapelletje, compleet met een hand geverfde sterrenhemel een vlammend hart.