Olympische Spelen

OMEGA 29e keer op rij Official Timekeeper van Olympische Spelen in Tokyo

Nog even en het is zover! Vanaf 23 juli zitten we aan de buis gekluisterd want: dan starten de de Olympische Spelen van Tokyo! We hebben er met z’n allen enorm naar uitgekeken, zeker omdat het vorig jaar wegens corona niet door kon gaan, hebben we nu des te meer zin in een zomer vol topsport! Sinds 1932 is OMEGA al officiële timekeeper van de Spelen. Als officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen heeft OMEGA genoten van vele innovatieve en gedenkwaardige momenten. 

Voor de 29e keer in de geschiedenis zal Omega zijn rol als de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen vervullen, al bijna 90 jaar lang! Er zullen 339 evenementen in 33 sporten worden gespeeld in Tokio. Dit omvat gloednieuwe sporten voor de Olympische Spelen, waaronder karate, sportklimmen, surfen honkbal/softbal en skateboarden. Uiteraard zal de grootste focus liggen op de vastberaden atleten die naar goud streven. Elk van hen heeft jaren, maanden en uren gewijd aan dit moment bereiken. Hun dromen zijn afhankelijk van de eindresultaten, elke seconde telt. De precisie van OMEGA en de uitrusting is dus een essentieel onderdeel van elk evenement. Nu, sinds de editie van 1932 waarvan OMEGA official timekeeper was, zal de expertise van OMEGA een nieuw hoogtepunt bereiken.

In onderstaande landen was Omega vertegenwoordigd als official timekeeper van de Olympische Spelen sinds de start in 1932:

Check hier ook de video hieronder over OMEGA & de Olympische Spelen