Rijtjeshuizen 2.0; zo kan het ook

Waar de meeste starters dromen over een stijlvolle loft, luxe woning of groot penthouse is de realiteit meestal toch nét even iets anders. Starters moeten nu eenmaal beginnen bij het begin, maar dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn als we onderstaande beelden zo eens bekijken!

De hal bij binnenkomst, open keuken in de woonkamer, slaapkamers boven, zoals we misschien wel gewend zijn, en ook nog een praktische zolder. Zo ziet het beeld van een rijtjeshuis in Nederland er in ons hoofd uit, toch? Omdat de woningmarkt opleeft, blijft dit type woning vrij populair, toch kan er maar weinig veranderd worden aan de inrichting van de kamers van zo’n huis. Het zal vaak niet meer zijn dan een likje verf aan de muur. Tot nu. Funda.nl wil de huidige, vastgeroeste woningbouw in Nederland doorbreken en komt met een uniek ontwerp van dit ‘standaard’ rijtjeshuis. En het resultaat is geweldig!

Het ‘nieuwe’ rijtjeshuis is ontworpen door architecten Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs. Deze architecten lapten de regeltjes aan hun laars en hielden alleen de basis hetzelfde, maar verder is alles veranderd. Het is een gigantische open ruimte, grote hoeveelheid licht en mega zolder. De nadruk is gelegd op de ruimte. Hierdoor zijn de slaapkamers verkleind naar zogehete bedstee’s en heeft de woonkamer een onwijs hoog plafond.