Audemars Piguet

Tentoonstelling Beyond the limits in de Dubai Watch week

De Zwitserse Haute Horlogerie-fabrikant Audemars Piguet deelt mee aan de Dubai Watch Week van 24 tot 28 november 2021, die plaatsvindt aan de poort van het Dubai International Financial Centre (DIFC). Voor de gelegenheid organiseert de ruimte van de Manufacture een grootschalige tentoonstelling Beyond the Limits: A Journey through Time, Design and Materials.

De tentoonstelling in een notendop

Beyond the Limits: A Journey through Time, Design and Materials duikt in het universum van Royal Oak Offshore. Dit baanbrekende, robuuste sporthorloge, gelanceerd in 1993, tartte gevestigde conventies en zette de trend van grote horloges aangepast aan extreme sporten en levensstijlen. De Royal Oak Offshore neemt steeds creatievere dimensies aan met een breed scala aan onverzettelijke materialen, maten en kleuren en belichaamt de regel brekende en vrijgevochten houding van Audemars Piguet.

De tentoonstelling contextualiseert de ontwikkeling van de Royal Oak Offshore in het onderzoek van de Manufacture naar materiaal innovatie die in de jaren tachtig versnelde dankzij nieuwe vorderingen in technologie en uurwerken. Audemars Piguet vond inspiratie op uiteenlopende gebieden als luchtvaart, ruimtevaart en de auto-industrie, verkende nieuwe terreinen van expressie en begon te experimenteren met hightech materialen zoals keramiek en titanium.De tentoonstelling is verdeeld over twee zalen en toont een selectie van historische en hedendaagse uurwerken, waaronder emblematische Royal Oak Offshore-modellen. Daarnaast worden bezoekers uitgenodigd om te experimenteren met een verscheidenheid aan materialen, zoals keramiek en goud om hun unieke transformatieve reis naar hoogwaardige ergonomische horloge ontwerpen beter te begrijpen.

Sébastian Vivas: ‘Beyond the Limits is een eerbetoon aan het 146 jaar experimenteren van Audemars Piguet met materialen, verhoudingen en vormen, wat heeft geleid tot de creatie van baanbrekende uurwerken die zijn gebouwd om de tand des tijds te doorstaan. Sinds 1993 hebben de oversized behuizing en esthetiek van de Royal Oak Offshore het merk een uniek ongebruikelijk platform voor innovatie gegeven.’

Toegewijde meeslepende masterclasses

Om bezoekers verder onder te dompelen in het universum van de Haute Horlogerie, neemt Audemars Piguet deel aan het hands-on workshopprogramma van de Dubai Watch Week, met twee speciale masterclasses. Bezoekers kunnen enkele technieken uitproberen die worden gebruikt bij de montage en decoratie van uurwerken, onder begeleiding van een van de deskundige horlogemakers van de Manufacture.

Een reeks exclusieve en openbare evenementen

Beyond the Limits gaat gepaard met een reeks exclusieve en openbare evenementen die zijn geïnspireerd op de creatieve experimenten van de Manufacture die samenvallen met de Dubai Watch Week.

Audemars Piguet nodigde meer dan 20 gasten uit voor een diner met François-Henry Bennahmias, Chief Executive Officer, en andere aanwezige leden van het management, waarbij de Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon limited edition van 25 stuks, speciaal gemaakt voor de markt in het Midden-Oosten, werd onthuld. Dit speciale uurwerk heeft een titanium kast en armband, versterkt met een zalmkleurige wijzerplaat versierd met een stralend sunburst Tapisserie-motief met het accent op de uurmarkering van 6 uur. De onderscheidende combinatie wordt verder geaccentueerd door het gebruik van toegepaste witgouden Oost-Arabische cijfer uurmarkeringen. Dit horloge herbergt het nieuwste zelfopwindende vliegende tourbillon-uurwerk van de fabrikant, Calibre 2950, waarvan de fijne uurwerk decoraties en het rodium kleurige oscillerende gewicht kunnen worden bewonderd door de saffieren achterkant van de kast.

Audemars Piguet organiseert ook een exclusieve vrouwenworkshop gericht op de fysieke en symbolische eigenschappen van edelstenen, georganiseerd door Nathalie Barzilay, hoofd edelsteenspecialist van Audemars Piguet en Chloé Sarasola, friend of the brand en oprichter van Nasoha. Om de week af te sluiten, geeft het Audemars Piguet-team twee feesten geïnspireerd op de vrijgevochten identiteit van Royal Oak Offshore: een exclusieve off-site Royal Oak Offshore Beach Party, met DJ Kat Sizova aan de draaitafels en een openbaar Go Offshore-feest op haar stand met DJ Megatronic. Mis het niet!