Thuis blijven? Dit kijk je nú op Netflix

Nu we de komende weken voornamelijk aan huis gekluisterd zitten – uitzonderingen daargelaten – kunnen we wel een frisse dosis films en series gebruiken die we lekker kunnen bingen. Dat verzacht het leed een beetje tijdens de extra avonden thuis. Wij hebben daarom voor jou deze lijst samengesteld met series en films die je nú kijkt op Netflix

The Last Thing He Wanted

Deze Amerikaans-Britse politieke thriller onder regie van Dee Rees is net nieuw op Netflix. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Joan Didion. De hoofdrollen worden vertolkt door Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe, Toby Jones en Rosie Perez. De film gaat over journaliste Elena McMahon en vindt plaats in 1984, tijdens de voorverkiezingen voor het Amerikaans presidentschap. Ze neemt ontslag om voor haar zieke vader te zorgen en wanneer ze besluit haar vader in Centraal-Amerika te vervangen als wapenhandelaar belandt ze in een internationaal complot. Spannend!

Richard Says Goodbye

 Johnny Depp speelt in deze vlijmscherpe komedie-drama. Als professor aan de universiteit hoort hij dat hij terminaal ziek is. Hij besluit dit niet te delen, maar in zijn hoofd gaat er een knop om: hij zal vanaf nu optimaal genieten van de rest van zijn leven.

Zie de trailer hier

Elite (Seizoen 3)

De eerste twee seizoenen hebben we al versloten en seizoen 3 begint weer even spannend. Hoe gaat het verder met Samuel en Carla? Wat gaat er met Polo gebeuren en komen Nadia en Guzman bij elkaar? In het nieuwe seizoen zitten de leerlingen in hun laatste jaar en moeten dus grote beslissingen maken over hun toekomst.

Zie de trailer hier

Pandemic

Zeker nu heel erg actueel en zeer boeiend om te kijken. Deze docu is ver voor de uitbraak opgenomen, maar de inhoud is razend actueel. Een van de geïnterviewden voorspelt zelfs dat een nieuw virus vrijwel zeker uit China zal komen. De makers van de reeks afleveringen had een leidende vraag: wanneer breekt een nieuw virus uit en hoe kunnen we dat voorkomen en beheersen?

BROT The Valhalla Murders

Een rechercheur uit Oslo met een pijnlijk verleden gaat terug naar IJsland om een agent te helpen zoeken naar een seriemoordenaar gelinkt aan een mysterieuze foto. Als kijker word je op een dwaalspoor gebracht. Heeft je meteen in z’n greep en je weet wat het met Scandinavische misdaadseries is; die zijn altijd steengoed!

Zie de trailer hier

Dirty Money

De Oscar-winnende documentairemaker Alex Gibney duikt voor dit tweede seizoen van Dirty Money opnieuw in de wereld van het grote geld. Dat gaat er natuurlijk niet altijd even fris aan toe.

Memento

In deze film Guy Pearce speelt een verzekeringsagent die op zoek is naar de moordenaar van zijn vrouw. Doordat hij echter lijdt aan geheugenverlies, weet hij niet wie hij kan vertrouwen in zijn speurtocht naar de dader. Een echte thriller! Het scenario van regisseur Christopher Nolan (The Dark Knight) werd genomineerd voor een Oscar.