Westerpark West

Omringd door groen en water, aan de rand van het culturele Westerpark, ontpopt een voormalig kantoorgebied zich tot een prachtig nieuw stukje stad. Twaalf imposante woongebouwen zullen tezamen de nieuwe skyline van Amsterdam-West vormgeven. Met Westerpark West krijgt Amsterdam een open en levendig woongebied dat hoogwaardig woongenot combineert met een groene omgeving en de dynamiek van de binnenstad. 

De opvallende en vooruitstrevende woongebouwen van Westerpark West zullen ruimte bieden aan niet minder dan 600 tot 800 appartementen. Met oppervlakten van 32 m2 tot wel 600 m2 en de mogelijkheid van zowel koop als huur is er een appartement voor iedere stijl, woonwens en levensfase. Ook komen er voorzieningen zoals koffiebars, restaurants en sportfaciliteiten voor jong en oud in deze eigentijdse, duurzame en verkeersluwe nieuwe woonbuurt.


Verticaal bos
De Voortuinen, een van de twaalf vernieuwende woongebouwen, onderscheidt zich door een terras met boom, oftewel jouw eigen ‘voortuin’. Zo voegt Westerpark West alleen al met dit gebouw een ‘verticaal bos’ van meer dan honderd bomen toe aan Amsterdam. Alle appartementen van De Voortuinen zijn gasvrij en worden verwarmd en gekoeld door middel van warmte-koudeopslag. Ook de bouw zelf is opmerkelijk duurzaam: de constructieve delen van het bestaande kantoorpand worden grotendeels hergebruikt en de hoeveelheid sloopafval wordt tot een minimum beperkt.

Panoramisch uitzicht over Amsterdam
De Voortuinen en Salt (onderdeel van het duo PS, Pepper, Salt), de hoogste gebouwen van heel Westerpark West, bieden een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. Wie groot denkt en op zoek is naar ultieme luxe binnen de stad vindt hier uitzonderlijke penthouses die werkelijk iedere verbeelding tarten. Enorme raampartijen, plafonds van bijna drie meter hoog: perfectie en kwaliteit in een oase van rust die zich uitstrekt van 120 m2
tot ruim 600 m2.

In samenwerking met gerenommeerde architectenbureaus TANK en & Prast&Hooft kunnen de toekomstige bewoners het penthouse helemaal naar hun persoonlijke wensen laten vormgeven. Zelfs een dakterras of patio met zwembad behoort tot de mogelijkheden.

Unieke pluspakketten voor elk gebouw
Ook voor de kopers van de overige appartementen in Westerpark West is er de keuze uit verschillende pluspakketten om hun woning fraai af te werken. Uniek detail: voor elk van de twaalf woongebouwen zijn speciale pluspakketten samengesteld op basis van het interieurontwerp van dat gebouw. Hiervoor heeft Westerpark West samengewerkt met bekende interieurontwerpers waaronder TANK, Studio Mariska Jagt en & Prast&Hooft. Naast pakketten voor de keuken en badkamer zijn er pluspakketten voor wand- en vloerafwerking, domotica en het lichtplan.

Wonen in Westerpark West?
Bekijk het project, de gebouwen en de appartementen op www.westerparkwest.amsterdam. De gebouwen gaan gefaseerd in de verkoop en verhuur.

De Voortuinen in de verkoop
De officiële verkoop van De Voortuinen is gestart op 2 februari 2019. De Voortuinen bestaat uit 76 appartementen en wordt gefaseerd verkocht. Meer informatie is te vinden op www.devoortuinen.amsterdam. De inschrijving verloopt via een digitaal inschrijfformulier terug te vinden in het onlineaccount via de website. De tweede fase gaat van start aanstaande zaterdag 23 februari.