LEARN, SCROLL AND BURN….OUT

Wie leest geniet het meest

Wie schrijft die blijft, wie leest geniet het meest! Dusssss … Daarom geloven wij boeken. Hun vermogen om je in de zen stand te krijgen en een voldaan gevoel te geven. De meerderheid van de Nederlanders geeft aan vaker meegezogen te worden door social media dan ervoor te kiezen. Vaker uitgeput te raken van socials dan geïnspireerd. Steeds meer mensen voelen dat social media hen opbrandt. Uit onderzoek blijkt dat men zich gelukkiger en voldaan voelt na al een half uur lezen in een boek dan na een half uur scrollen door socials. Catherine Price, wetenschapsjournaliste voor onder meer The Times in New York, deed zelfs twee jaar lang onderzoek naar hoe ze haar relatie met haar telefoon weer gezond kon maken nadat ze zichzelf betrapte op haar ‘’telefoonverslaving’’en schreef hierover het boek How to break up with your phone. Torenhoge cijfers (and climbing) van een digitale burn-out onder kids en jongvolwassenen vliegen je om de oren en tóch grijpt men steeds minder vaak naar een goed boek. Het is tijd voor actie! Talkies nodigt je uit om jezelf een plezier te doen en boeken weer te (her)ontdekken, je fantasie middels lezen weer aan te wakkeren én dat voldane gevoel weer te voelen! Voor social media geldt wat ons betreft; Geniet maar scroll met mate.

EVERYTHING IS FIGUREOUTABEL – ALLES IS UITVOGELBAAR, DOOR DE FAVORIETE LIFECOACH VAN OPRAH WINFREY

Marie Forleo inspireert miljoenen mensen wereldwijd met uitzendingen op Marietv en haar B-School Podcast. Haar missie is dat je stopt met uitstellen en je je dromen achterna gaat. Alles is uitvogelbaar geeft de lezer de moed om, ondanks angsten, dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal! 

DE RECEPTEN VAN MIJN VADER

De recepten van mijn vader is een aangrijpende liefdesverklaring aan de twee belangrijkste dingen in het leven: eten en familie. Jacky Durand is culinair journalist en zijn columns over gastronomie en koken zijn zeer populair in Frankrijk. De recepten van mijn vader is zijn debuutroman en zal in meer dan twintig landen verschijnen. 

WHAT I KNOW FOR SURE – WAT IK ZEKER WEET

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column ‘Wat ik zeker weet’ in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze zijn nu gebundeld in Wat ik zeker weet, een heerlijk boekje vol inzichten en inspirerende wijsheden. Elke ochtend één column bij de koffie doet wonderen!

STREAMER IN MIDDEN ARTIKEL

Door een metafysische, spirituele en pragmatische benadering van de manier waarop we denken en leven te combineren, ontdekten zij het geheim van het verkrijgen álles wat je wilt!

THE CARTIERS

Francesca Cartier Brickelll – een directe afstammeling van de oprichters van – traceerde vakkundig de verbazingwekkende geschiedenis van haar familie aangewakkerd door de inhoud van een oude koffer die zij in de kelder van haar grootvader vond. Het boek brengt een familie van creativiteit en eigenzinnigheid tot leven, hun oogverblindende lijst van rijke klanten van adel en beroemdheid. Het resultaat is een fascinerend verslag van de gebroeders Cartier en de creatie van dit iconische en duurzame luxemerk. Deels sociale geschiedenis, deels gekoesterde memoires. 

DE KRACHT IN JEZELF

Is dé voorloper van bekende boeken als The Secret en dat soort. This. Is. The. Real. Deal. Dr. Joseph Murphy was een voorstander van de New Thought Movement. Deze denkwijze werd eind 19e en begin 20e eeuw ontwikkeld door filosofen en diepzinnige denkers die dit fenomeen bestudeerden en predikten, schreven en een nieuwe manier van kijken naar het leven beoefenden. Dit boek blijft boeien en is toegankelijk geschreven en biedt praktische voorbeelden en handvatten. Door een metafysische, spirituele en pragmatische benadering van de manier waarop we denken en leven te combineren, ontdekte Joseph Murphy samen met gelijkgestemden het geheim van het verkrijgen álles wat je wilt! Door onder andere de kracht van affirmatie, visualisatie en het onderbewustzijn. A must read!

THINK AND GROW RICH

Think and Grow Rich is ‘s werelds meest geprezen motiverende boek over succes ooit gepubliceerd. Het werd de onmisbare bijbel van welvaart en succes voor miljoenen lezers sinds de eerste publicatie in 1937. Napoleon Hill, Amerika’s geliefde motiverende auteur, wijdde 25 jaar aan het uitzoeken hoe de rijken rijk werden. Na meer dan 500 van de meest welvarende mannen en vrouwen van zijn tijd te hebben geïnterviewd, ontdekte hij het geheim van succes en rijkdom. Hill beschrijft onder andere de dertien stappen van de succesformule en hoe deze te begrijpen en toe te passen. Dus wie zei dat dertien een ongeluksgetal is? Déze dertien stappen brengen geluk én rijkdom, volgens Napoleon Hill. Het lezen waard!

Tekst Kristina Bozilovic