Let's party!

4 x de meest originele carnavalskleding voor mannen

Carnaval: in februari is het weer zover. Beneden de rivieren klinken dan de carnavalskrakers uit de speakers in zo’n beetje iedere stad. Weet jij al of je naar Oeteldonk, Mestreech of Kruikenstad gaat? En wat doe je aan? De meest originele carnavalskleding voor mannen vind je in dit artikel.

Topsporter

Als laatste tip: ga verkleed als een topsporter. Denk bijvoorbeeld aan een voetballer, een golfer of een basketballer. Met een t-shirt van Argentinië, een voetbal (of trofee natuurlijk) in de hand en wat snel voetenwerk op de dansvloer is het al gauw duidelijk dat je Lionel Messi bent. Al ligt een blauwwit gestreept voetbalshirt bij sommige voetballiefhebbers misschien wel een beetje gevoelig na het teleurstellende WK van december.

Superspion of superheld

Het lijkt misschien een voor de hand liggende outfit, maar je verkleden als James Bond is een leuke manier om je even helemaal in te leven in de bekende superspion. Aan spannende avonturen en mooie dames heb jij die avond geen gebrek! Trek dus je smoking aan en doe er een horloge bij om. Een makkelijkere carnavalsoutfit bestaat haast niet. En geef bij het bestellen van drankjes aan dat je ze graag ‘shaken, not stirred’ wilt. Of vraag om een lekker Hollands biertje, aangezien mister Bond himself deze ook drinkt in sommige films.

Films en series bieden altijd een goede inspiratie voor carnavalsoutfits. Naast James Bond zijn er genoeg superhelden om uit te kiezen, bijvoorbeeld van Marvel. Welke superkracht zou jij voor een dag willen hebben? Op basis hiervan kun je je Film & TV kostuums uitzoeken, zodat je als je favoriete superheld over straat gaat.

Politiek figuur

Ook kun je verkleed gaan als politiek figuur. Denk bijvoorbeeld aan een regeringsleider of iemand die veel in het nieuws is geweest. Is het iemand waar je achter staat, of waar je juist de draak mee wilt steken? Pas je gedrag tijdens het feesten aan op degene die je wilt verbeelden, zodat je extra overtuigend verkleed bent. En wie weet levert het mooie discussies op met een andere feestganger.

De ultieme midnight snack

Eten doet het altijd goed tijdens carnaval, en dan met name een vette hap. Ga verkleed als een pizza, zak friet of een taco. Nu hoef je in de snackbar aan het eind van de avond alleen nog maar naar jezelf te wijzen en jouw favoriete midnight snack wordt al voor je klaargemaakt.

Mooi feestje

En, ben je er nu over uit hoe je verkleed gaat tijdens carnaval? Als je meerdere dagen gaat, kun je beter meerdere outfits klaarleggen. Je weet immers nooit of en hoeveel bier er wordt gemorst op je geliefde kostuum. Hoe je ook verkleed gaat tijdens carnaval, een mooi feestje wordt het hoe dan ook!