Rijplezier

Elegant en dynamisch: DE NIEUWE BMW 4 SERIE COUPÉ

WIE WIL GAAN VOOR EEN ONDERSCHEIDEND MODEL EN EEN DIKKE KNIPOOG NAAR DE HISTORISCHE MODELLEN VAN BMW, ZIT MET DE GLOEDNIEUWE 4 SERIE COUPÉ GOED. HET IS ECHT NIET MEER HET SPORTIEVE ‘BROERTJE’ VAN DE 3 SERIE, MAAR EEN VOLLEDIG OP ZICHZELF STAAND MODEL. EN DAT IS TE ZIEN! WAT DIRECT UIT HET OOG SPRINGT IS DE PROMINENTE NIERENGRILLE DIE MEER NAAR VOREN IS GERICHT EN DOORLOOPT TOT BIJNA AAN DE ONDERKANT VAN DE VOORZIJDE. EEN COMPLEET NIEUWE DESIGNTAAL DIE WE VAN BMW EERDER NIET ZO GEWEND WAREN, MAAR HOÉ COOL PAKT DIT UIT BIJ DIT MODEL.

Op de weg ziet de BMW 4 Serie Coupé er behoorlijk ‘gespierd’ uit. Dat komt mede door de lange deuren met frameloze ramen, het slanke ruitontwerp en de vloeiende daklijn. Hij is dan ook een stuk langer dan zijn voorganger: de twee-deurs BMW is met maar liefst 128 mm tot een totaal van 4,77 meter in de lengte gegroeid. En dat is behoorlijk! De lengte wordt benadrukt door de opvallende maar compacte koplampen die ver doorlopen in de zijschermen.

Dit tweedeursmodel is – zoals je verwacht − volledig op de bestuurder gericht en dat zorgt voor extra comfort in de auto. Met achterin twee ruime individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, heb je wél voldoende ruimte voor bagage of extra passagiers. Aan gemak hoeft het jou of je medereizigers niet te liggen, want de sportstoelen en een nieuw ontworpen, met leder afgewerkt sportstuur zitten in het standaard pakket, net als akoestisch glas voor de voorruit, dat zeker tijdens lange afstanden heel aangenaam is want: extra stil.

Een andere eyecatcher in het interieur zijn de instrumentencluster en het Control Display, die samen één groot display lijken te vormen. Ja, een ritje in de BMW 4 Serie Coupé is een belevenis op zich!

Overigens zijn voor het eerst alle modelvarianten van de BMW 4 Serie Coupé standaard uitgerust met een 8-traps Steptronic-automaat, waarmee slim gebruik wordt gemaakt van de aandrijfkoppel van de motor en dus zorgt voor nog meer efficiency. En racen kun je zeker met dit model! De nieuwkomer heeft een indrukwekkend vermogen van 184 pk, en dat zorgt voor snelheid op de weg. Met de innovatieve TwinPower Turbo technologie bereik je als bestuurder nog meer kracht en efficiency.

Dus ga je voor de BMW M440i xDrive Coupé, dan heb je dankzij een krachtige 48V startergenerator extra dynamiek. En dat komt goed uit tijdens inhaalacties of acceleraties! Ook goed voor de planeet, want door de tweede accu kan er meer remenergie worden teruggewonnen en opgeslagen. Deze energie wordt niet alleen gebruikt voor elektrische systemen, maar ook voor ondersteuning van de verbrandingsmotor en het bereiken van een hoger piekvermogen. Wij twijfelen niet meer: deze BMW is de perfecte combinatie van een sportief én elegant tweedeursmodel in een hedendaags jasje!

bmw.nl