Ultiem rijplezier

Geheel nieuwe BMW iX3

BMW legt de lat opnieuw hoger als het gaat om rijplezier in auto’s met een volledig elektrische aandrijflijn. De BMW iX3 heeft een ingrijpende update ondergaan waarbij het sportieve karakter van de 210 kW (286 pk) en 400 Nm sterke Sports Activity Vehicle (SAV) nog sterker wordt benadrukt. 

De familiebanden van de BMW iX3 met de nieuwste volledig elektrische premium modellen – de BMW iX en de BMW i4 – komen ook tot uiting in de nieuwe vormgeving van de voor- en achterzijde. Nieuwe bedieningselementen en een uitgebreide standaarduitvoering laten het progressieve premium karakter van het interieur van de nieuwe BMW iX3 nog beter uitkomen!

De BMW iX3 was het eerste model dat was voorzien van de BMW eDrive technologie van de vijfde generatie, die BMW nu ook toepast in de BMW iX en de i4. De geïntegreerde aandrijving met de elektromotor, de elektronica en de transmissie samen in een enkele behuizing heeft een vermogen van 210 kW (286 pk). Het vermogen wordt traditioneel via de achterwielen naar de weg overgebracht.

De hoogvoltage-accu’s in de BMW iX3 behoren eveneens tot de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie. De bruto capaciteit van 80 kWh en de hoge efficiency van de elektromotor geven de BMW iX3 een actieradius van tot wel 461 kilometer in de WLTP testcyclus. Feedback uit de praktijk van klanten en tests van onafhankelijke professionals wijzen duidelijk uit dat de BMW iX3 ten opzichte van zijn concurrenten bijzonder efficiënt is, zowel in het dagelijks gebruik als onder zware omstandigheden met extreem lage buitentemperatuur en bij extreem sportieve rijstijlen. Dankzij geavanceerde oplaadtechnologie is de lithium-ion-accu in de BMW iX3 met een vermogen tot wel 150 kW (DC, gelijkstroom) aan een snellaadstation op te laden, zodat de actieradius in tien minuten met 100 kilometer toeneemt (WLTP). Dat maakt de BMW iX3 buitengewoon geschikt voor dagelijks gebruik.

De vernieuwde BMW iX3 geeft nieuwe energie aan premium mobiliteit. Behalve zijn
BMW eDrive technologie van de vijfde generatie heeft het model nog meer gemeen met de BMW iX en i4. Vooral de holistische benadering van duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het BMW i merk. Het doel is om tijdens de gehele gebruikscyclus van de auto – van de winning van grondstoffen via het gebruik tot aan de recycling – zowel de sociale als de milieutechnische duurzaamheid te verbeteren.

Sportief & elegant, BMW i stijl

Met zijn krachtige proporties, scherpe lijnen en heldere oppervlakken in de nieuwe designtaal van BMW is de nieuwe BMW iX3 de moderne SAV bij uitstek. Hij combineert veelzijdigheid met het sportieve en solide premium karakter dat elke BMW kenmerkt. Kleuraccenten in BMW i Blau, de nagenoeg gesloten BMW nierengrille en de aerodynamisch ontworpen lichtmetalen wielen verwijzen naar de volledig elektrische aandrijving en het concept van de BMW iX3 dat nadrukkelijk op duurzaamheid is gericht.

De kenmerkende mix van sportief rijplezier en uitzonderlijke efficiency komt optimaal tot uiting in het uiterlijk van de BMW iX3. Vernieuwingen zijn onder andere de nieuw ontworpen koplampen, BMW nierengrille en de brede instaplijsten. Bovendien is het M Sportpakket nu standaard op de puur elektrische SAV.

De nieuw vormgegeven BMW nierengrille is groter dan voorheen en voorzien van een omlijsting uit één stuk. Die is uitgevoerd in Pearl-effect chroom met een blauw accent – in de bekende BMW i stijl – langs de binnenrand. De panelen in de grille hebben een gaasachtige structuur en zijn voorzien van het BMW i logo.

De contouren van de nieuwe koplampen, die ongeveer 10 mm platter zijn dan voorheen, dragen bij aan de opvallende uitstraling van de nieuwe BMW iX3, waarmee hij duidelijke familiegelijkenis vertoont met de BMW iX en i4. Overeenkomsten tussen de modellen op het gebied van concept en technologie komen nog meer tot uiting in het design. De nieuwe BMW iX3 is voorzien van adaptieve LED koplampen met matrixfunctie en variabele verdeling van de lichtbundel. Bochtverlichting en BMW Selective Beam, de niet-verblindende grootlichtassistent, zijn daarbij ook inbegrepen.

Standaard M Sportpakket

Het standaard M Sportpakket verhoogt de dynamische uitstraling van de nieuwe
BMW iX3. Het pakket omvat onder meer een prominente, sportief gevormde voorbumper. De onderste opening is voortaan groter en voorzien van een actieve klep met tien standen om de koeling van de aandrijving en de remmen te reguleren. De Air Curtains op de hoeken van de voorbumper hebben nu een L-vorm en zijn voorzien van blauwe accenten.

De Air Breathers op de zijpanelen voor zijn nu ook van een M specifiek design terwijl de blauwe accentlijn in de dorpels is vervallen. De achterbumper heeft extra gespierde vormen en de buitenste elementen van de diffusor zijn uitgevoerd in BMW i Blau. De contouren van de Full LED achterlichten zijn voorzien van een zwarte omlijsting. De opvallende uitstraling  onderscheidt zich in het donker met de scherpe, driedimensionale tangvorm met geïntegreerde horizontale richtingaanwijzer.

Do we need to say more? De BMW iX3 is leverbaar voor een prijs vanaf €69.000,-.