Land Rover presenteert Range Rover Sport HST

De Range Rover Sport combineert moeiteloos zijn dynamische rijgedrag en verfijning met de kenmerkende terreinkwaliteiten van Land Rover. De introductie van de nieuwe zescilinder‑in‑lijn, 3,0‑liter benzinemotor met 294 kW (400 pk) vermogen brengt het prestatieniveau en de verfijning naar een nog hoger niveau en zorgt voor een lager brandstofverbruik.

Zes-in-lijnmotor verfijnder en alerter
De nieuwe Ingenium-benzinemotor is in eerste instantie voorbehouden aan de speciale HST-uitvoering. De sterke zes‑in‑lijn benzinemotor is alerter en verfijnder dan de vorige V6‑benzinemotor. Dankzij 550 Nm koppel sprint de Range Rover Sport HST in 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid is 225 km/uur.


De soepele zescilinder bevat geavanceerde technologie, zoals de nieuwe elektrische supercharger. Dankzij de directe verbinding met het gaspedaal draait de supercharger binnen een halve seconde op een snelheid van 120.000 toeren per minuut. Daarmee behoort het begrip ’turbogat’ voor Land Rover tot het verleden.


De twin-scroll turbo en Continuous Variable Valve Lift verhogen het motorvermogen en optimaliseren de efficiëntie. Daarbij heeft de nieuwe zescilinder benzinemotor ook de kenmerkende verfijning van Range Rover, terwijl het brandstofverbruik en de emissies worden gereduceerd.

Door Jaguar Land Rover ontworpen
De mild-hybride aandrijflijn is volledig door Jaguar Land Rover ontworpen en geproduceerd. Jaguar Land Rover produceert de nieuwe 3,0‑liter zescilinder Ingenium‑benzinemotor, net als de huidige viercilinder benzine- en dieselmotoren, in zijn Engine Manufacturing Centre in Wolverhampton in het Verenigd Koninkrijk.


Nick Rogers, Executive Director of Product Engineering, Jaguar Land Rover:

“In‑line six‑cylinder engines are inherently better balanced than V6 designs and our all‑new Ingenium unit builds on that promise to optimise efficiency in all operating conditions. Advanced features, including an electric supercharger, ensure distinctive Range Rover Sport performance and responses, while the intelligent MHEV system harvests energy to improve fuel economy and reduce emissions.”