JAMES BOND-STUNTRIJDER

Mark Higgins rijdt speciale Land Rover ter ere van 60 jaar 007

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de eerste James Bond-film verscheen. Land Rover viert dit jubileum met een unieke, speciaal geprepareerde en gedecoreerde Land Rover Defender 90 die op 26 maart a.s. deelneemt aan de Rally North Wales in het kader van de Bowler Defender Challenge 2022.

De unieke Land Rover Defender wordt bestuurd door Mark Higgins, drievoudig Brits rallykampioen en stuntrijder in de Bond-films Quantum of Solace, Skyfall, SPECTRE en No Time To Die. Higgins verschijnt aan de start met co-driver Claire Williams.

De Defender 90 is uitgevoerd in de voor James Bond kenmerkende zwart-gouden kleurstelling. De geheimzinnig ogende Defender is verder voorzien van ’60 jaar 007’-logo’s op het dak en op beide zijkanten. Aangezien de nieuwe generatie Defender is te zien in de nieuwste Bond-film No Time To Die is Higgins de ideale coureur, die zijn ervaring als stuntrijder in de laatste vier Bond-films mocht demonstreren.

De voor de rally geprepareerde Bond-Defender is gebaseerd op de nieuwe Land Rover Defender 90 met de P300 Ingenium benzinemotor (niet leverbaar in Nederland). Het model is voorzien van talrijke aanpassingen voor de veiligheid, zoals een geïntegreerde rolkooi, verbeterde koeling voor de motor en transmissie, een sportuitlaat en een nieuwe achterspoiler.