TalkiesMAN autumn/winter 23/24

Geprezen, bekritiseerd, geliefd en geslaagd. De eigenzinnige presentator Renze Klamer boeit. Zijn (ogenschijnlijke) laidback houding heeft wel wat in een wereld die op z’n kop lijkt te staan. Hij is niet vies van een kritische noot en brengt ook net zo gemakkelijk vermaak en vertier in zijn praatprogramma Renze op Zondag. Een kijkje in het leven van Renze Klamer dit keer waarin je hem nét wat beter leert kennen!

Wie ben je als mens en wie ben je als niemand kijkt? Bram Bakker en Lili Genee-Pirayesh navigeren tijdens hun gesprekken met bekende gezichten langs de Schijf van mijn Lijf, het concept dat houvast geeft voor een gezond gestel, en zoeken naar inzichten in de ruimte tussen voelen, denken, de opvoeding en thuissituatie met een systemische visie op gezondheid. Ditmaal gaan zij in gesprek met de bekende econome Barbara Baarsma en opvallend genoeg gaat het over alles en maar een beetje over geld. ‘Economie gaat uiteindelijk over tevredenheid over het leven, het gevoel van regie en geluk. Niet over geld.’ Aldus Baarsma.

Ten tijde van de productie van deze MAN-editie stuitten we op een zeer bijzonder project waarvoor ik graag aandacht vraag. In het fotoboek Morgen is vandaag doen vijfentwintig kinderen en jongeren, patiënten van het Emma Kinderziekenhuis, hun verhaal over vandaag en morgen, mentale weerbaarheid, veerkracht en perspectief. Een parel van een boek waarin vooral de veerkracht van jonge mensen en kinderen met een ziekte naar voren komt. En de volledige opbrengt van het boek gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Meer lezen, het fotoboek bestellen of de verdiepende podcast Als ik heel eerlijk ben luisteren? Ga dan naar steunemma.nl!

Onze reisredacteur Marieke de Ruijter bezocht Las Vegas, waar ze leerde dat het niet alléén maar om het gokken gaat, maar dat kunst en sport een steeds grotere rol gaan spelen naast het vermaak. Een andere blik op Vegas maakt weer nieuwsgierig!

‘Aan carrière maken doe ik niet echt, en in retrospectief heb ik dit ook nooit gedaan.’ Aan het woord is mediaondernemer en mindset master Michael Pilarczyk. Zo aan het begin van het einde van dit jaar leek het ons wel gepast om zíjn levenslessen te ontfutselen, niet voor niets verkocht Pilarczyk meer dan een half miljoen zelfhulpboeken. Je kunt hem ook bezoeken tijdens zijn theatertour met het programma Maximum Potential. Time to rise, shine & learn!

In gesprek met TalkiesMAN deelt de goedlachse Veronica van Hoogdalem graag haar kijk op versieren en versierd worden. Do’s en don’ts, afknappers en goede tips om te her- en veroveren. Dus mannen, read and learn!

We spreken Giovanni van Bronckhorst die de mode(!) in gaat, ontfutselen de stijlregels van Felix Laman, beter bekend als Yung Felix, een van de meest toonaangevende producers binnen de Nederlandse muziekindustrie, én duiken letterlijk de keuken in bij chef en kooksensatie Daan van der Lecq! De Amsterdamse ‘cheffluencer’ besluit drie jaar geleden zijn kooktalent te benutten door een collectie kookaccessoires op de markt te brengen en deze op Instagram te promoten middels kookvideo’s. ‘Met het account @chefvanderlecq doen zich kansen voor die ik niet eerder heb ervaren.’ Een inspirerend en eerlijk verhaal achter het succes van Van der Lecq.

Deze TalkiesMAN zit vol met mooie reportages, gave reisreportages, toffe rides, musthaves en interviews!

Enjoy!

Kristina Bozilovic

TalkiesMan

No. 20. autumn/winter 2023