Zürich

Binnenkijken: La Réserve Eden au Lac in Zwitserland

Begin 2020 opende zakenman Michel Reybier La Réserve Eden au Lac in Zürich. Reybier staat bekend om zijn sterke hotelinterieurs. Zo werkte hij voor zijn klassieke hotels in Parijs en Genève samen met de beroemde architect Jacques Garcia, in het wat modernere Zuid-Franse Ramatuelle met Jean-Michel Wilmotte, en in Zürich met Philippe Starck. Het hotel in Zürich werd honderd jaar geleden gebouwd en is na een overname en intensieve verbouwing klaar om zijn gasten te verwelkomen in het modern ingerichte pand met mooie materialen als leer, marmer en kleurrijk glas-in-lood.

Bijzonder aan het hotel is de locatie. Het hotel ligt direct aan Lake Zurich, het meer van Zürich. Het uitgangspunt van de architect Philippe Starck was dan ook om het hotel een jachthavenclubsfeer te geven. Het vrije uitzicht vanuit de kamers en suites wisselt de drukte van het centrum van Zürich goed af, en is een fijne bijkomstigheid bij een (zakelijk) bezoek aan het hotel. We zien in het hotel vooral een internationaal zakelijk publiek die van een lunch of diner komt genieten tijdens een afspraak, of het hotel simpelweg als slaapplek gebruikt. De kleinste kamer, de Superior City Room, beslaat zo’n 22 vierkante meter en de grootste suite, de Eden Suite, zo’n 79 vierkante meter. Ondanks het feit dat het hotel onderdeel is van een kleine hotelketen, zou het met zijn veertig kamers als een boetiekhotel bestempeld kunnen worden. 

Jammer genoeg is er in het hotel geen spa of zwembad aanwezig. Dat minpunt wordt goedgemaakt door de twee aanwezige restaurants. Op de begane grond bevindt zich Eden Kitchen & Bar, een restaurant met wereldwijde invloeden waar ook het ontbijt wordt geserveerd.  Zo zien we op de kaart internationale klassiekers als een cheddarburger en penne arrabiatta, maar ook een verfijnde zeebaarsceviche met zwarte truffel, sojasaus en limoen. Daarnaast kunnen er nog een reeks Franse gerechten als Sole Meunière, entrecote en het dessert Baba au Rhum van de kaart worden gekozen. Opvallend bij het ontbijt in de Eden Kitchen & Bar is het superdeluxe ontbijt ‘La Réserve’ met brood, croissantjes, vers fruit, eieren naar keuze met kaviaar en een glas champagne. Op de bovenste verdieping van het hotel bevindt zich het Japanse-Peruaanse restaurant La Muña. In de zomer kan er op het terras worden gegeten, waarbij gasten van een 360 graden-uitzicht kunnen genieten. In de winter is het restaurant eveneens een fijne plek wegens het knusse maximalistische interieur dat een geestig contrast vormt met het interieur van de kamers en overige publieke ruimtes.

Tekst: Marina de Massiac